Velmi chutný krémeš z listového těsta se snadnou a rychlou přípravou

Krémeš z listového těsta je klasický dezert oblíbený pro svou bohatou chutí a rafinovanou texturu. Tato verze krémeše kombinuje křehké listové těsto s bohatou vanilkovou náplní a našlehanou šlehačkou, což vytváří dokonale vrstvený zážitek. Tento recept je ideální pro slavnostní příležitosti nebo jako luxusní zákusek k nedělnímu obědu.

Zdroj: Jana Piglowská

Ingredience

  • 2 listová těsta
  • 1 litr mléka
  • 3 vanilkové pudinky
  • 200 g cukru
  • 1 máslo
  • 3x smetana ke šlehání
  • 3x ztužovač šlehačky

Postup

1) Příprava těsta: Rozložíme listová těsta na dva plechy, propíchneme vidličkou. Jeden plát pečeme vcelku, druhý plát nakrájíme na kostky (například 12 kostek). Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova.

2) Příprava pudinku: Uvaříme pudinky ve mléce s cukrem dle návodu na obalu. Po vychladnutí pudink zašleháme s máslem do hladka.

3) Sestavení krémeše: Na spodní, celý upečený plát listového těsta rovnoměrně rozetřeme vanilkový pudink. Na pudink rozetřeme našlehanou smetanu se ztužovačem.

4) Dokončení: Na vrstvu šlehačky naskládáme upečené čtverce listového těsta. Toto uspořádání usnadňuje krájení a servírování dezertu.

5) Chlazení: Krémeš necháme několik hodin v chladu, aby se chutě spojily a dezert dobře ztuhl.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Krémeš z listového těsta je dekadentní dezert, který skvěle kombinuje chutě a textury, díky čemuž je výsledný zážitek nezapomenutelný. Tento dezert je vhodný pro všechny, kdo si chtějí dopřát něco opravdu výjimečného. Ideální na oslavy nebo jako luxusní zakončení společného stolování.