Krok za krokem vám představíme skvělý recept na selské brambory pro zaneprázdněné. Příprava tohoto skvělého jídla vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd, který vás zaručeně zasytí svou neuvěřitelnou křupavou chutí. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Selské brambory se slaninou
Co budeme potřebovat:
- 10 brambory
- 2-3 lžíce olej na smažení
- 450 g slaninka
- sůl – podle chuti
- 2 červené cibule
- 6 stroužků česneku
- černý mletý pepř, mletá červená paprika – podle chuti
Ostatní:
- čerstvá nasekaná petrželka – na zdobení a posypání
- zakysaná smetana
Jak budeme postupovat:
1. Brambory omyjte a vařte na sporáku v hrnci s vodou 20-25 minu. Pak je slijte, oloupejte ze slupky a nakrájejte na středně velké kousky.
2. Slaninu nakrájejte na malé kousky – smažte ji na středním ohni na troše oleje do zhnědnutí.
3. Následně dochuťte solí a vsypejte jemně nakrájenou červenou cibuli – promíchejte a pak ještě přidejte rozpůlené česneky – znovu promíchejte.
4. Do zapékací mísy položte kousky nakrájených brambor, posypejte solí, černým mletým pepřem a mletou červenou paprikou – jemně promíchejte, aniž byste je příliš rozmačkali.
5. Poté přidejte smaženou slaninku s červenou cibulí – jemně promíchejte.
6. Pečte v předehřáté troubě 40-45 minut při 190 °C, nebo dokud nezhnědne podle vašich představ.
7. Po upečení je podávejte s nasekanou čerstvou petrželkou a zakysanou smetanou a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.