Představte si šťavnaté vepřové špízy, pečené do zlatova společně s cibulí, slaninou a bramborami, které jsou pak přelité lahodnou směsí. Vepřové maso, perfektně kořeněné a pečené s chutnou slaninou, sladkou cibulí a křupavými bramborami, tvoří základ tohoto vynikajícího jídla. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečené vepřové špízy s cibulí, slaninou a bramborami, přelité lahodnou směsí
Co budeme potřebovat:
Na maso:
- 1 kg vepřové maso
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 4 brambory
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černý mletý pepř
- 2 lžíce rostlinný olej
- 2 cibule
- 8 plátků slaniny
- olej – na vymazání alobalu
Salát:
- 300 g červené zelí
- 1 lžíce citronová šťáva
- špetka cukru
- 1 vařené vejce
- 1/2 červené papriky
- 1/2 konzervy kukuřici
- 20 g čerstvá petrželka nebo podle chuti
- sůl – podle chuti
- olivový olej – na pokapání
Směs:
- 2 lžíce sójová omáčka
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžička medu
- 1 lžíce francouzská hořčice
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové maso nakrájejte na silnější plátky, poté je přikryjte fólií a z obou stran vyklepejte. Posypejte solí a černým mletým pepřem – pomasírujte, aby se koření vstřebalo a naskládejte na sebe.
2. Brambory dejte do mísy, dochuťte je solí, černým mletým pepřem a pokapejte olivovým olejem – dobře promíchejte.
3. Připravte si 2 špejle a na obě nejprve napíchněte okořeněný plátek masa, pak cibuli, plátek slaniny, brambory a postup opakujte do povrchu.
4. Následně je položte na alobal potřený olejem, také je potřete olejem a přikryjte druhým alobalem.
5. Položte je na plech a pečte v předehřáté troubě 1 hodinu při 200 °C.
6. Do mísy dejte nakrájené červené zelí, přilijte citronovou šťávu a dochuťte špetkou cukru – promíchejte, poté přidejte uvařené vejce, nakrájenou 1/2 červené papriky, kukuřici z konzervy, nasekanou čerstvou petrželku, pokapejte olivovým olejem a osolte – dobře promíchejte.
7. Do malé misky nalijte sójovou omáčku, přidejte kečup, med a francouzskou hořčici – promíchejte.
8. Z trouby vyjměte plech se špízy zabalené v alobale, rozbalte, pak je potřete připravenou směsí a vložte zpět do trouby na 15 až 20 minut.
9. Po upečení je podávejte s lahodným čerstvým salátem a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.