Nepečený sušenkovo-pudinkový dezert s tmavou a bílou čokoládou

Hledáte inspiraci k víkendové kávě a milujete nepečené dezerty? V tom případě vám uděláme radost dnešním receptem na nepečený sušenkovo-pudinkový dezert s tmavou a bílou čokoládou. Příprava tohoto dezertu vám nezabere mnoho času a výsledek Vás ohromí. Je také skvělým pamlskem pro nečekané návštěvy a se šálkem kávy si budete připadat jako v sedmém nebi.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Nepečený sušenkovo-pudinkový dezert s tmavou a bílou čokoládou
Zdroj: Cookrate – Cakes

Nepečený sušenkovo-pudinkový dezert s tmavou a bílou čokoládou

Co budeme potřebovat:

Základ:skad

  • 200 ml + 200 ml mléko – na namáčení sušenek
  • 400 g + 400 g sušenek

Krém:

  • 1 l mléko
  • 100 g pudinkový prášek s vanilkovou příchutí
  • 100 g cukr
  • 10 ml vanilková esence
  • 100 ml smetana ke šlehání + 20 g moučkový cukr

Poleva:

  • 150 g tmavá hořká čokoláda + 150 ml smetana ke šlehání

Na zdobení:

  • 50 g bílá čokoláda + 10 ml oleje

Jak budeme postupovat:

1. Nejprve si připravte misku s mlékem, do které budete namáčet sušenky a sušenky namočené v mléce pokládejte pěkně vedle sebe do zapékací mísy.

Nepečený sušenkovo-pudinkový dezert s tmavou a bílou čokoládou
Zdroj: Cookrate – Cakes

2. Krém: Do hrnce na sporáku nalijte mléko, nasypejte pudinkový prášek s vanilkovou příchutí, cukr a přilijte vanilkovou esenci. Za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Po uvaření krém přelijte do misky, přikryjte fólií a nechte vychladnout/nebo uložte na 1 hodinu do lednice.

Nepečený sušenkovo-pudinkový dezert s tmavou a bílou čokoládou
Zdroj: Cookrate – Cakes
Nepečený sušenkovo-pudinkový dezert s tmavou a bílou čokoládou
Zdroj: Cookrate – Cakes

3. Do mísy nalijte smetanu ke šlehání a nasypejte moučkový cukr – šlehejte do bílé pěny, kterou potom vmíchejte do vychladlého pudinku – dobře promíchejte.

Nepečený sušenkovo-pudinkový dezert s tmavou a bílou čokoládou
Zdroj: Cookrate – Cakes
Nepečený sušenkovo-pudinkový dezert s tmavou a bílou čokoládou
Zdroj: Cookrate – Cakes

4. Výsledný krém naneste a pěkně rozetřete na sušenky v míse. Pak znovu pokládejte sušenky namočené v míse a postup ještě opakujte. Ukončete rozetřením hladkého krému.

Nepečený sušenkovo-pudinkový dezert s tmavou a bílou čokoládou
Zdroj: Cookrate – Cakes
Nepečený sušenkovo-pudinkový dezert s tmavou a bílou čokoládou
Zdroj: Cookrate – Cakes
Nepečený sušenkovo-pudinkový dezert s tmavou a bílou čokoládou
Zdroj: Cookrate – Cakes
Nepečený sušenkovo-pudinkový dezert s tmavou a bílou čokoládou
Zdroj: Cookrate – Cakes

5. Poleva: Do misky nasypejte lupínky hořké čokolády, pak přilijte smetanu ke šlehání a rozpusťte v mikrovlnce nebo ve vodní lázní – promíchejte.

6. Získanou polevou polijte povrch krému a uložte do lednice na ztuhnutí.

Nepečený sušenkovo-pudinkový dezert s tmavou a bílou čokoládou
Zdroj: Cookrate – Cakes

7. Zdobení: Do malé misky nasypejte lupínky bílé čokolády, pak přilijte olej a rozpusťte v mikrovlnce nebo ve vodní lázní – promíchejte a přendejte čokoládu do zdobícího sáčku.

8. Následně pomocí něho vytvarujte na ztuhlé polevě libovolné vzory a uložte na 30 minut do lednice.

Nepečený sušenkovo-pudinkový dezert s tmavou a bílou čokoládou
Zdroj: Cookrate – Cakes

Nepečený sušenkovo-pudinkový dezert s tmavou a bílou čokoládou podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.

Nepečený sušenkovo-pudinkový dezert s tmavou a bílou čokoládou
Zdroj: Cookrate – Cakes
Nepečený sušenkovo-pudinkový dezert s tmavou a bílou čokoládou
Zdroj: Cookrate – Cakes
Nepečený sušenkovo-pudinkový dezert s tmavou a bílou čokoládou
Zdroj: Cookrate – Cakes

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: