Hledáte inspiraci k víkendové kávě a milujete nepečené dezerty? V tom případě vám uděláme radost dnešním receptem na nepečený sušenkovo-pudinkový dezert s tmavou a bílou čokoládou. Příprava tohoto dezertu vám nezabere mnoho času a výsledek Vás ohromí. Je také skvělým pamlskem pro nečekané návštěvy a se šálkem kávy si budete připadat jako v sedmém nebi.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečený sušenkovo-pudinkový dezert s tmavou a bílou čokoládou
Co budeme potřebovat:
Základ:skad
- 200 ml + 200 ml mléko – na namáčení sušenek
- 400 g + 400 g sušenek
Krém:
- 1 l mléko
- 100 g pudinkový prášek s vanilkovou příchutí
- 100 g cukr
- 10 ml vanilková esence
- 100 ml smetana ke šlehání + 20 g moučkový cukr
Poleva:
- 150 g tmavá hořká čokoláda + 150 ml smetana ke šlehání
Na zdobení:
- 50 g bílá čokoláda + 10 ml oleje
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve si připravte misku s mlékem, do které budete namáčet sušenky a sušenky namočené v mléce pokládejte pěkně vedle sebe do zapékací mísy.
2. Krém: Do hrnce na sporáku nalijte mléko, nasypejte pudinkový prášek s vanilkovou příchutí, cukr a přilijte vanilkovou esenci. Za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Po uvaření krém přelijte do misky, přikryjte fólií a nechte vychladnout/nebo uložte na 1 hodinu do lednice.
3. Do mísy nalijte smetanu ke šlehání a nasypejte moučkový cukr – šlehejte do bílé pěny, kterou potom vmíchejte do vychladlého pudinku – dobře promíchejte.
4. Výsledný krém naneste a pěkně rozetřete na sušenky v míse. Pak znovu pokládejte sušenky namočené v míse a postup ještě opakujte. Ukončete rozetřením hladkého krému.
5. Poleva: Do misky nasypejte lupínky hořké čokolády, pak přilijte smetanu ke šlehání a rozpusťte v mikrovlnce nebo ve vodní lázní – promíchejte.
6. Získanou polevou polijte povrch krému a uložte do lednice na ztuhnutí.
7. Zdobení: Do malé misky nasypejte lupínky bílé čokolády, pak přilijte olej a rozpusťte v mikrovlnce nebo ve vodní lázní – promíchejte a přendejte čokoládu do zdobícího sáčku.
8. Následně pomocí něho vytvarujte na ztuhlé polevě libovolné vzory a uložte na 30 minut do lednice.
Nepečený sušenkovo-pudinkový dezert s tmavou a bílou čokoládou podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!