Připravte se na kulinářský zážitek s naším receptem na kuřecí stehna se žampiony ve smetanové omáčce. Tento bohatý a chutný pokrm je kombinací šťavnatých kuřecích stehen, která se rozpadají na jazyku, a jemných žampionů, ponořených do krémové a aromatické smetanové omáčky. Užijte si bohaté chutě a krémovou texturu tohoto úžasného pokrmu.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí stehna se žampiony ve smetanové omáčce
Co budeme potřebovat:
Na maso:
- 6 kuřecí stehna
- sůl, černý mletý pepř, červená mletá paprika – podle chuti
- máslo a olej – na smažení
Omáčka:
- 2 rajčata
- 3-4 stroužky česneku
- 2 velké cibule
- 350 g žampiony
- sůl, černý mletý pepř, bazalka – podle chuti
- 300 ml smetana 20% tuku
- 1 lžíce mouky
- čerstvá petrželka – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si kuřecí stehna, posypejte je z obou stran solí, mletým černým pepřem a mletou červenou paprikou – masírujte je, aby se koření vstřebalo a smažte je na pánvi s rozehřátým máslem a olivovým olejem z obou stran dozlatova, pak po osmažení je přendejte na talíř.
2. Mezitím udělejte do slupky rajčat jemné zářezy a zalijte je horkou vodou, aby se slupka lépe loupala.
3. Na jiné pánvi s rozehřátým olejem 2-3 minuty smažte nadrobno nakrájený česnek, poté vsypejte jemně nakrájenou cibuli – společně smažte 5-7 minut dozlatova.
4. Dále přidejte oloupaná a nakrájená rajčata a žampiony nakrájené na půlměsíčky. Dochuťte solí, mletým černým pepřem – na mírném ohni vařte 6-7 minut, potom přilijte smetanu 20% tuku a přisypejte mouku – pokračujte ve vaření, nakonec položte smažené kuřecí stehna a posypejte nasekanou čerstvou petrželkou.
5. Podávejte je s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!