Krémová zeleninová polévka s s opečenými bagetkami s parmazánem – Mňam!

Krémová zeleninová polévka s opečenými bagetkami s parmazánem spojuje bohaté a uklidňující chutě čerstvé zeleniny s křupavou texturou pečených bagetek, vytvářející dokonalý spojení pro chladné večery nebo lenivé víkendové obědy. Jedná se o ideální jídlo pro ty, kteří chtějí pohodlí domácího vaření bez komplikací.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Krémová zeleninová polévka s pečenými bagetkami
Zdroj: Essen Kochen

Krémová zeleninová polévka s opečenými bagetkami s parmazánem

Co budeme potřebovat:

  • 1 cibule
  • olivový olej – na smažení
  • 1 mrkev
  • 1 zelená, červená a žlutá paprika
  • sůl – podle chuti

Směs:

  • 2 vejce
  • 1/2 kelímku jogurtu – 100 g
  • 50 g těstovin

Příloha:

  • 1 bageta
  • sůl, provensálské bylinky, červená mletá sladká paprika, sušený česnek – podle chuti
  • olivový olej – na pokapání
  • parmazán – podle chuti
  • čerstvá petrželka a máta – podle chuti
  • trochu vývaru – podle potřeby

Jak budeme postupovat:

1. Cibuli nakrájejte nadrobno a v hrnci na olivovém oleji ji 3-5 minut smažte dozlatova, poté přidejte nastrouhanou mrkev a na kostičky nakrájenou barevnou papriku – společně vařte 10 minut na mírném ohni.

Krémová zeleninová polévka s pečenými bagetkami
Zdroj: Essen Kochen
Krémová zeleninová polévka s pečenými bagetkami
Zdroj: Essen Kochen

2. Očištěné brambory nakrájejte na kostičky, přidejte je do hrnce se zeleninou a zalijte vodou – společně vařte na mírném ohni 10 minut. Dochuťte solí, mletým černým pepřem – zamíchejte a poté vsypejte těstoviny – vařte 12 minut a dolijte trochu vody – zamíchejte a nakonec do polévky vsypejte nasekanou čerstvou petrželku a mátu.

Krémová zeleninová polévka s pečenými bagetkami
Zdroj: Essen Kochen
Krémová zeleninová polévka s pečenými bagetkami
Zdroj: Essen Kochen
Krémová zeleninová polévka s pečenými bagetkami
Zdroj: Essen Kochen

3. V míse rozklepněte vejce – rozšlehejte a přidejte přírodní jogurt – vyšlehejte.

4. Čerstvou bagetu nakrájejte na plátky a položte je na plech vyložený pečicím papírem, poté je posypejte solí, provensálskými bylinkami, červenou mletou sladkou paprikou a sušeným česnekem, dále ještě pokapejte olivovým olejem a dochuťte strouhaným parmezánem.

Krémová zeleninová polévka s pečenými bagetkami
Zdroj: Essen Kochen

5. Pečte v předehřáté troubě 10-15 minut při 200 °C.

6. Po uvaření polévku stáhněte z ohně a trochu nalijte do připravené směsi – dobře promíchejte a vlijte zpět do polévky a trochu podlijte vývarem – důkladně promíchejte.

7. Krémovou zeleninovou polévku podávejte s pečenými bagetkami a hlavně s láskou a velkou chutí.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!