Rychlý a chutný kakaový jablečný koláč, jehož vláčnost a svěžest dávají koláči výjimečnou chuť. Vhodný na odpolední svačinu, rodinnou oslavu nebo prostě jen tak k čaji.
Ingredience:
- 0,5 hrnku oleje
- 4 vejce
- 1,5 lžičky kakaa
- 4 hrnky nakrájená nebo nastrouhaná jablka (oloupaná)
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 hrnek cukru krupice
- 0,5 lžičky mleté skořice
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 4 lžíce sušené brusinky
- Tuk na vymazání
- Strouhanka na vysypání
Postup:
1) Příprava jablka: Oloupejte jablka a buď je nakrájejte na kostičky, nebo nastrouhejte.
2) Těsto: Vejce našleháme s cukrem, kakaem a olejem do pěny. Následně přidáme jablka, mletou skořici a brusinky.
3) Suché ingredience: Přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře vše promícháme.
4) Příprava formy: Plech vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
5) Pečení: Těsto vlijeme na připravený plech a rovnoměrně ho rozetřeme. Koláč pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.
6) Dokončení: Po upečení necháme koláč chvíli vychladnout, pak jej pokrájíme na kostky a podáváme.
Čtěte také:
- Jablečné placičky v deseti minutách: Připravené z jednoho jablka!
- Úžasné jablečné rohlíky jako od babičky
Tip: Tento koláč zůstane měkký a vláčný několik dní, pokud samozřejmě předtím nezmizí ze stolu.
Dobrou chuť!