Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na dezert z jablek, mascarpone a tvarohu. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.
Na těsto: 1 ( první vrstva)
- 3 vajíčka
- Na doslazení med( dle libosti)
- hrníček špaldové mouky
- hrníček mléka
- polévková lžíce oleje
- kypřící prášek- půl sáčku
- odměrka čokoládového proteinu
Smícháme vajíčka s mlékem, medem a postupně přidáme zbylé suroviny.
Nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme při 180 stupních.
2. Na druhou vrstvu:
- 3 jablka
- dva pudinky v prášku s příchutí smetany
- na dochucení med
- 750 ml vody
Jablka nakrájíme na drobné kousky, přidáme 750 ml vody a vaříme do změknutí.
Potom přidáme rozmíchaný pudink v prášku na zahuštění jablek.
Tuto směs dáme na korpus a necháme na něm vychladnout.
Poslední vrstva:
- 500 g tvarohu
- 500 g mascarpone
- med
Vše smícháme a dáme jako poslední vrstvu a posypeme strouhanou čokoládou.