Rychle a jednoduše k dokonalosti! Dnešním hrdinou je náš hustý krém s kondenzovaným mlékem, ideální pro zdobení dortů a oživení sušenek. Tento rychlý recept vám umožní mít něco výjimečného během pěti minut. Připravte se na hladkou texturu a sladkou symfonii, kterou můžete přidat do svých dezertních pokladů.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Hustý krém s kondenzovaným mlékem na dorty a sušenky
Co budeme potřebovat:
- 500 g 25-30% zakysané smetany (pokud chcete použít smetanu s nižším obsahem tuku, musíte ji předem oddělit od syrovátky: vložte ji do cedníku vyloženého 3-4 vrstvami gázy a položte na něj závaží, pak ji dejte na několik hodin do chladničky, dokud se všechna syrovátka neodsaje)
- 150 g kondenzovaného mléka
- 25 ml citronové šťávy
- 1 lžička vanilkového extraktu
Všechny ingredience musí být studené!
Jak budeme postupovat:
1. Zakysanou smetanu a kondenzované mléko šlehejte mixérem na vysoké otáčky po dobu 3-4 minut.
2. Přidejte vanilkový extrakt. Směs.
3. Postupně přidávejte citronovou šťávu a pokaždé míchejte do hladka. Po úplném zapracování do krému pokračujte ve šlehání mixérem další 2 minuty.
Díky citronové šťávě je krém hustý a stálý.
4. Krém podávejte s ovocem nebo z něj připravte jiné chutné dezerty!
Přejeme vám a vašim blízkým dobrou chuť!