Připravte si skvělou nadýchanou bublaninu s ovocem a tvarohem

Dnes vám přinášíme recept na skvělou nadýchanou bublaninu s ovocem a tvarohem, která vás zcela jistě ohromí svou chutí a jednoduchostí přípravy. Tato lahodná bublanina spojuje lehkost a nadýchanost s osvěžujícím ovocem a krémovou tvarohovou náplní. Je ideálním dezertem pro rodinná setkání, slavnostní příležitosti nebo jen tak, když si chcete dopřát sladkou pochoutku. S tímto receptem se stanete mistrem domácího pečení a vaše chuťové pohárky budou v nebi. Připravte se na explozi chuti a pojďme se pustit do toho!

připravte si skvělou nadýchanou bublaninu s ovocem a tvarohem
Zdroj: Petra Žídková

Recept na skvělou nadýchanou bublaninu s ovocem a tvarohem:

Co budeme potřebovat:
  • 3 vejce
  • 180 g cukru krupice
  • 200 ml oleje
  • 200 ml mléka
  • 370 g hladké mouky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva

Tvarohová náplň:

  • 250 g tvarohu
  • 55 g cukru moučka
  • 2 lžíce mléka
  • 1 vajíčko
  • Ovoce (např. jahody a borůvky)

Čtěte také:

Co budeme potřebovat:

1) Nejprve si připravte tvarohovou náplň. Ve vhodné misce smíchejte tvaroh, cukr moučka, mléko a vajíčko, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Postavte stranou.

2) Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si dortovou formu o průměru asi 24 cm. Vymažte ji máslem nebo využijte pečicí papír.

3) Ve velké míse smíchejte vejce a cukr krupici a šlehejte je mixérem nebo ručním metličkou, dokud nezískáte hladkou a světlou směs.

4) Přidejte olej a mléko do směsi s vejci a cukrem a promíchejte.

5) Poté přidáme hladkou mouku, kukuřičný škrob, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Pomalu smíchejte, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.

6) Nalijte těsto do připravené dortové formy a vyrovnávejte povrch.

7) Na těsto vlijte připravenou tvarohovou náplň a pomocí lžíce ji rozprostřete po povrchu těsta. Můžete také přidat ovoce, například nakrájené jahody a borůvky.

připravte si skvělou nadýchanou bublaninu s ovocem a tvarohem
Zdroj: Petra Žídková

8) Dejte formu do předehřáté trouby a pečte asi 40-45 minut, nebo dokud bublanina nezíská zlatavou barvu a jemně neodskakuje při lehkém stlačení prstem.

9) Po upečení bublaninu vyjměte z trouby a nechte vychladnout v misce nebo na mřížce.

10) Nakonec můžete podávat nadýchanou bublaninu s ovocem a tvarohem samotnou, nebo ji můžete ozdobit trochou moučkového cukru před servírováním.