ROZHOVOR: Bella Woods se pyšní statusem Evropské značky. Jaké byly jejich začátky?

Rádi bychom Vám poděkovali, že se s námi i nadále dělíte o výsledky své tvorby. Proto jsme se rozhodli podpořit vaše tvůrčí úsilí i jinak než jen zveřejněním na Facebooku. Některé z Vás jsme požádali o krátký rozhovor, aby se i naši čtenáři mohli v tomto uměleckém směru trochu inspirovat.

Dnešní rozhovor bude vyprávět příběh rodinné značky Bella Woods. Milí zakladatelé a manželé Lucie a Jiří Vás zavedou do počátků firmy – jejich srdeční záležitosti. Tomu, co dělají, se věnují na 100% a s tím souvisí i jejich úspěch – dosažení statusu Evropské značky.

Další skvělé inspirace na recepty a tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace.

rozhovor:
Zdroj: Bella Woods

Na začátek Vás poprosím, abyste se nám představila.

Jmenujeme se Lucie A Jiří Vymazalovi a jsme zakladatelé naší malé rodinné firmy BELLA WOODS. Dřevo nás vždy inspirovalo a máme k němu od mala velmi blízko. Pro nás oba je dřevo přirozenou součástí našich životů a životů našich rodin od dětství.

Naši dědečkové byli vyučení truhláři a Jirka od mala trávil většinu svého času s dědou v dílně. Byl mu skvělým učitelem a předal mu nejen lásku ke dřevu, ale i cenné zkušenosti. Často v dílně slyším větu : ,,Takto to dělával děda.” Jirka se později sám vyučil truhlářem a v jeho případě to byla skvělá a naprosto logická volba.

Představíte nám svou tvorbu a řeknete nám, jak jste se k tomu dostala?

Práce se dřevem je pro nás přirozená spoustu let před založením Bella Woods. Obrovským koníčkem se stala pak v okamžiku, kdy jsme začali stavět, a následně zařizovat náš vysněný dům na venkově.

rozhovor:
Zdroj: Bella Woods

Miluji venkovsky styl bydlení, ve všech jeho podobách a jako snad každá žena, jsem měla vysněnou představu o mém budoucím interiéru a neposlední řadě, uloženo asi milion fotek inspirace. Postupem času jsem bohužel zjistila, že většinu z toho jen tak neseženu, a tak se u nás dost často začala slýchat věta: ,,Miláčku, myslíš, že by jsme toto uměli udělat?”

Samozřejmě jako mazaná žena, jsem se ptala většinou během nějakého zápasu v televizi nebo v manželově polospánku, kde máte stoprocentně zajištěnou kladnou odpověď. A protože můj muž je správný chlap, tak co slíbí, pak splní.

Příběh Bella Woods začal v roce 2015. Nikdy nezapomenu na sobotu, kdy jsem v deset večer s velkým ostychem a obrovskou pokorou, a možná i strachem z neúspěchu, nabídla náš příborník na prodejní skupině milovnic Provence stylu. Ve čtyři ráno jsem ho stáhla z nabídky s objednávkami na 80 ks a s kusy na skladě (který neexistoval) v počtu jeden.

Od té doby si to vše celé žije svým vlastním krásným a vzrušujícím životem.

rozhovor:
Zdroj: Bella Woods

Vyrábíte také podle přání zákazníka?

Tvoříme většinou na přání a zadání zákazníka. Často pak na začátku naší vzájemné komunikace stojí opět ona věta: “Myslíte, že by jste pro mě uměli toto vyrobit?”

Je vtipné, že u nás pak tyto produkty soukromě nesou jméno podle zákazníka – spolutvůrce Petrův nosič, dóza Hanka, bedýnka Evička…

Práce se dřevem má širokou škálu využití a tak se celkem logicky postupně rozšiřovalo i naše pole působnosti.

rozhovor:
Zdroj: Bella Woods

Je to Vaše práce nebo koníček?

Z naši vášně a rodinné tradice, se stala práce, kterou děláme s velkou radostí.
Stále máme nápady tak na tři životy a těšíme se, jak se postupně stanou skutečností. Děkujeme ze srdce za podporu a skvělou zpětnou vazbu, kterou dostáváme. Moc si toho vážíme a věřte, že je pak radost vyrábět!

Dnes už nevyrábíme ,,jen,, dřevěné produkty do domácnosti, ale náplní naší práce jsou i zakázkové produkty pro restaurace, cateringové firmy, kavárny, svatební agentury, personalizované produkty pro firmy, výcvikové a jiné pomůcky pro domácí mazlíčky.

rozhovor:
Zdroj: Bella Woods

A protože vše souvisí se vším a pro krásný podnos je potřeba mít krásný hrníček, co se k němu hodí, tak jsme si čerstvě osvojili i techniku personalizace porcelánu.

Který z Vašich produktů je mezi zákazníky oblíbený?

Oblíbenost samotných produktů je většinou vázána na dané roční období, a o žádném neumím říct, že je ten nejoblíbenější. Evergreeny jsou pak asi chlebník, příborník, podnosy, na jaře truhlíky, na Vánoce naše svícny.

Většina našich produktů je od A po Z vyrobena u nás, od opracování dřeva, po samotnou povrchovou úpravu, včetně textu na přání a při výrobě upřednostňujeme výhradně české dodavatele.

rozhovor:
Zdroj: Bella Woods

Většinu personalizovaných úprav děláme v ceně produktu a neúčtujeme si nic navíc. Samozřejmostí je u nás také volba barvy, velikosti, textu, popř. typu úchytky a kování.

Kde lze Vaše výrobky zakoupit?

S koupí našeho produktu zákazník získá jedinečný, ručně a s láskou vyrobený originál.
Druhý stejný na světě nebude a vše jsme s velkou hrdostí dovršili tím, že od roku 2022 se Bella Woods oficiálně pyšní statusem Evropská značka.

Náš obchůdek najdete na adrese www.bellawoods.cz a moc děkujeme, že nakouknete. Těšíme se na vás také na našem Facebooku, kde nás najdete pod jménem Bella Woods, Instagramu bellawoods_original a obchůdku www.fler.cz/bella-woods.

Postupně rosteme, a to je velmi vzrušující. Stále ale nekompromisně dbáme na kvalitu produktu, osobní přístup a skvělé je, že náš malý tým je nadále na úrovni rodiny a přátel .
Status rodinné firmy si chceme nést napořád.

rozhovor:
Zdroj: Bella Woods
rozhovor:
Zdroj: Bella Woods