Trik, jak připravit měkkou vepřovou kotletu – Večeře do trouby, hotová za 30 minut

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Prohlédněte si trik, jak připravit měkkou vepřovou kotletu – Večeře do trouby, hotová za 30 minut. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.

trik, jak připravit měkkou vepřovou kotletu – večeře do trouby, hotová za 30 minut
Zdroj: Cookrate

Trik, jak připravit měkkou vepřovou kotletu:

Co budeme potřebovat:

  • olej – 20 ml
  • brambory – 300 g
  • kečup – 50 g
  • majonéza – 50 g
  • sladká smetana na vaření – 50 g
  • vepřová kotleta – 500 g
  • houby – 250 g
  • cibule – 1 ks
  • tvrdý sýr – 200 g
  • slanina – 100 g

Jak budeme postupovat:

1. Oloupané brambory nakrájejte na kolečka. Vložte je vedle sebe do mísy potřené olejem. Mísa má rozměry 24×28 cm. Připravte si kečup, který dáme do misky, a který smícháme se sladkou smetanou na vaření. Nakonec přidejte majonézu. Promíchejte lžící. Získáte směs.

2. Směs rovnoměrně rozetřete na brambory v míse.

trik, jak připravit měkkou vepřovou kotletu – večeře do trouby, hotová za 30 minut
Zdroj: Cookrate

3. Vepřové maso nakrájejte na silnější plátky a položte je na brambory se směsí. Osolte a opepřete.

trik, jak připravit měkkou vepřovou kotletu – večeře do trouby, hotová za 30 minut
Zdroj: Cookrate

4. Přidejte houby nakrájené na polovinu. Rovnoměrně je rozložte a zalijte směsí. Přidejte nakrájenou cibuli, nastrouhaný sýr a slaninu.

trik, jak připravit měkkou vepřovou kotletu – večeře do trouby, hotová za 30 minut
Zdroj: Cookrate
trik, jak připravit měkkou vepřovou kotletu – večeře do trouby, hotová za 30 minut
Zdroj: Cookrate

5. Pečte 30 minut při teplotě 180 °C.

6. Po upečení vyjměte z trouby, nakrájejte na větší kostky a s láskou a chutí podávejte.

trik, jak připravit měkkou vepřovou kotletu – večeře do trouby, hotová za 30 minut
Zdroj: Cookrate

7. Dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

Přečtěte si také: Recept pro všechny milovníky brambor – Jednoduchý, rychlý a velmi chutný