Máte doma starý chléb? Připravte si tuhle zapečenou dobrotu

Vítejte u receptu na vynikající zapečený starý chléb se šunkou, rajčátky, jarní cibulkou, žlutou paprikou, sýrem a kořením! Tato jednoduchá a chutná pochoutka je ideálním způsobem, jak využít starý chléb a připravit si skvělé jídlo plné sytých a lahodných chutí. Zapečený chléb je oblíbený pro svou jednoduchost i skvělou kombinaci surovin, které se při pečení propojí dohromady. Křupavý chléb je promazán máslem nebo kečupem, na které se naskládají plátky šunky, čerstvé rajčátka, jarní cibulka a žlutá paprika. To vše je završeno vrstvou tajícího sýra a dochuceno kořením sůl a pepř.

Výsledkem je jídlo, které je jednoduché na přípravu, ale o to bohatší na chuťové zážitky. Zapečený chléb se skvěle hodí jako samostatné jídlo nebo jako rychlý oběd či večeře. Připravte si ho a nechte se unést vůní a chutí této lahodné dobroty!

máte doma starý chléb? připravte si tuhle zapečenou dobrotu
Zdroj: Natty Peksová
Co budeme potřebovat:
  • Starý chléb
  • Plátky šunky
  • Rajčátka
  • Jarní cibulka
  • Žlutá paprika
  • Sýr (například strouhaný eidam nebo čedar)
  • Máslo nebo kečup (volitelné)
  • Sůl a pepř


Jak budeme postupovat:

1) Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.

2) Starý chléb nakrájejte na plátky o tloušťce asi 1-2 cm.

3) Na jednu stranu každého plátu chleba nanesete máslo nebo kečup, podle vaší volby.

4) Na plátky chleba položte plátky šunky, naříznutá rajčátka, nakrájenou jarní cibulku a žlutou papriku. Můžete přidat i další oblíbené suroviny, jako je například kukuřice nebo olivy.

5) Posypte vrstvu surovin strouhaným sýrem. Použijte takový sýr, který se dobře taje a má výraznou chuť.

6) Pokud chcete, můžete přidat špetku soli a pepře nebo další koření podle vašeho gusta.

7) Hotové sendviče přeneste na plech vyložený pečicím papírem.

8) Vložte plech do předehřáté trouby a pečte zapečený chléb asi 10-15 minut, nebo dokud se sýr na vrchu nerozpustí a nezačne lehce zlátnout.

9) Po upečení vyjměte zapečený chléb ze trouby a nechte ho chvíli vychladnout.

10) Nakonec si můžete vychutnat tuhle lahodnou zapečenou dobrotu. Je ideální jako samostatné jídlo nebo jako součást pikniku či večerního občerstvení.

Tento jednoduchý, ale výborný recept vám pomůže využít zbytky starého chleba a připravit si chutný pokrm plný výrazných chutí. Dobrou chuť!