Mřížkový máslový chlebík z domácího lístkového těsta: Křehký a lahodný pečivo

Připravte se na neuvěřitelně chutný zážitek s naším receptem na mřížkový máslový chlebík z domácího lístkového těsta. Tento pečivový poklad je plný křehkosti a lahodnosti, které společně tvoří dokonalou chuťovou symfonii. Každý kousíček tohoto chlebíku je prostoupen máslovou vůní a krásnou mřížkou, která dodává nejen estetický, ale i chuťový rozměr. Připravte si tento mřížkový máslový chlebík a nechte se unést jeho křehkou dokonalostí.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Mřížkový máslový chlebík z domácího lístkového těsta
Zdroj: Recipes from Diana

Mřížkový máslový chlebík z domácího lístkového těsta

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 500 g chlebové mouky
  • 20 g cukru
  • 12 g sušeného droždí
  • 8 g soli
  • 200 ml teplé vody
  • 200 ml teplého mléka
  • 80 ml rostlinného oleje
  • 150 g mouky
  • 40 g měkkého másla

Jak budeme postupovat:

1. Do mísy prosejte chlebovou mouku, přisypte cukr, sůl – dobře promíchejte, pak udělejte důlek, poté přilijte teplou vodu, teplé mléko, olej – promíchejte a nakonec ještě přisypejte prosátou mouku a ručně uhněťte těsto.

Mřížkový máslový chlebík z domácího lístkového těsta
Zdroj: Recipes from Diana
Mřížkový máslový chlebík z domácího lístkového těsta
Zdroj: Recipes from Diana

2. Připravte si čistou plochu vysypanou moukou a z těsta vytvarujte velkou kouli a rozdělte ji na 8 stejných dílů.

3. Z každého dílu udělejte kuličku a položte je na čistou desku. Přikryjte utěrkou a nechejte 10 minut odpočívat.

4. Následně každý díl rozválejte válečkem do tvaru kruhu, potřete máslem a naskládejte je na sebe, přikryjte sáčkem a uložte na 1 hodinu do lednice.

Mřížkový máslový chlebík z domácího lístkového těsta
Zdroj: Recipes from Diana
Mřížkový máslový chlebík z domácího lístkového těsta
Zdroj: Recipes from Diana

5. Po 1 hodině těsto rozválejte na jeden velký kruh a potřete ho celý máslem, pak ho srolujte do tvaru šneku. Položte na talíř, přikryjte potravinovou fólií a nechte 30 minut odpočívat.

Mřížkový máslový chlebík z domácího lístkového těsta
Zdroj: Recipes from Diana
Mřížkový máslový chlebík z domácího lístkového těsta
Zdroj: Recipes from Diana
Mřížkový máslový chlebík z domácího lístkového těsta
Zdroj: Recipes from Diana

6. Pak těsto opatrně rozválejte a položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete ho vejcem, aby bylo krásně zlatavé a udělejte do něj zářezy, ale ne úplně.

Mřížkový máslový chlebík z domácího lístkového těsta
Zdroj: Recipes from Diana
Mřížkový máslový chlebík z domácího lístkového těsta
Zdroj: Recipes from Diana

7. Pečte v předehřáté troubě 30-35 minut při 180 °C.

8. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda je chleba upečený, a pokud ano, vyjměte ho z trouby.

9. Podávejte ho s láskou a grácií.

Mřížkový máslový chlebík z domácího lístkového těsta
Zdroj: Recipes from Diana

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

YouTube/Mřížkový máslový chlebík z domácího lístkového těsta