Domů Recepty Dvojbarevná bábovka bez mléka a vajec – hotová za 35 minut

Dvojbarevná bábovka bez mléka a vajec – hotová za 35 minut

ZDROJsuntgospodina.net

Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Tato dvojbarevná bábovka bez mléka a vajec chutná úžasně. Bábovka je česká klasika, která ne zřídkakdy zachrání neohlášenou a nečekanou návštěvu. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě této chutné bábovky ocení všichni.

dvojbarevná bábovka bez mléka a vajec – hotová za 35 minut
Zdroj: suntgospodina.net

Vyzkoušejte také: Skvělé jahodové řezy s tvarohem se snadnou přípravou


Dvojbarevná bábovka bez mléka a vajec:

Co budeme potřebovat:

  •  4 polévkové lžíce kakaa
  • 150 gramů cukru
  • 180 g mouky/ hladká
  • Půl prášku do pečiva se lžičkou octa
  • špetka soli
  • vanilková esence
  • 240 ml horké vody
  • 60 ml oleje + 2 polévkové lžíce oleje (odděleně)

Jak budeme postupovat:

1) Potřebujete 2 misky pro přípravu cest. Začněte mícháním suchých složek, pro obě části v oddělených miskách a také odděleně míchání mokrých složek probíhá stejným způsobem.

2) Potom propojte složky dohromady u obou částí odděleně. Máte tedy stále světlé a tmavé těsto.

3) Teď už jen nalijte střídavě do bábovkové vymazané a vysypané bábovkové formy.

4) Vložte do trouby na dobu 35 až 40 minut. Pečte při 170 stupních – zkontrolujte pomocí špejle.

5) Povrch můžete polít rozpuštěnou čokoládou. Přejeme Vám dobrou chuť.

Odemkněte si tajný recept na babiččiny nejlepší kynuté koláčky ze zakysané smetany: Naše tradice, kterou má ráda celá rodina

Babiččiny nejlepší kynuté koláčky ze zakysané smetany: Naše tradice, kterou má ráda celá rodina

Dnes jsme si pro vás připravili tradiční a výborný recept na kynuté koláčky ze zakysané smetany, které zvykneme připravovat hlavně v období svátků. Připravte si i vy tuto dobrotu a uvidíte, že si je zamilujete.

Kynuté koláčky ze zakysané smetany

Co budeme potřebovat:

  • 115 g cukru
  • 1 ČL sušeného droždí
  • 2 vejce
  • 425 g pšeničné mouky
  • 225 ml mléka
  • 45 g másla
  • 1 ČL kukuřičného škrobu
  • 200 g zakysané smetany
  • vanilkový extrakt podle chuti
  • sůl podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Zahřejeme si mléko a smícháme ho se 3 lžícemi cukru a s droždím. Nechte 5-10 minut, dokud se nevytvoří kvásek. Mezitím rozpusťte máslo a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

2. Potom přidejte prosetou pšeničnou mouku se solí a vzniklý kvásek. Těsto rukama uhnětete do hladké a vláčné konzistence. Jakmile budete spokojeni s jeho vzhledem, zakryjte jej vlhkou utěrkou a odložte na teplé místo, kde bude v klidu kynout.

3. Než vám těsto vykyne, připravte si náplň ze zakysané smetany. Smíchejte 30% zakysanou smetanu se 2 lžícemi cukru, kapkou vanilkového extraktu a kukuřičným škrobem. Vše pečlivě promíchejte a popřípadě dochuťte dle vlastní chutě.

4. Jakmile je těsto vykynuté, vyklopte jej na pracovní plochu lehce zasypanou hladkou moukou. Rozdělte pomocí nože na 8 stejných dílů, vytvarujte z každého kouli o stejné velikosti a opět přikryjte vlhkou utěrkou a nechte ještě chvíli kynout.

5. Potom si před sebe vezměte každý kus zvlášť a pomocí sklenice vytvořte uprostřed prohlubeň, kam přijde náplň.

6. Rovnoměrně náplň rozetřete do otvoru v cestě. Až budete mít takto všechny díly připraveny, vyskládejte je na plech s pečícím papírem a vložte do předem vyhřáté trouby na 220 stupňů. Pečte asi 20 minut.

Přejeme dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: