Slaný závin plněný kysaným zelím, anglickou slaninou a nivou

Slaný závin plněný kysaným zelím, anglickou slaninou a nivou je chutný a sytý pokrm, který může být ideální jako hlavní jídlo nebo jako občerstvení na večírku. Důvod, proč si tento slaný závin připravit, je pro jeho chutnou kombinaci různých ingrediencí a jednoduchost přípravy.

Toto jídlo může být vhodné jako rychlá a sytá večeře, nebo jako občerstvení pro přátele a rodinu. Kysané zelí obsahuje mnoho zdravých vlastností, jako jsou vitamíny a antioxidanty, a spolu s anglickou slaninou a nivou tvoří skvělou kombinaci chutí.

slaný závin plněný kysaným zelím, anglickou a nivou
Zdroj: Jana Spurná

Recept na slaný závin plněný kysaným zelím, anglickou slaninou a nivou:

Co budeme potřebovat:

  • 1 listové těsto
  • 200 g kysaného zelí (propláchnuté)
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g nastrouhané nivy
  • 1 lžička kmínu
  • pepř
  • 1 vejce
  • sůl


Jak budeme postupovat:

1) Rozbalte listové těsto a položte ho na plech vyložený pečicím papírem.

2) Rozložte propláchnuté kysané zelí na listovém těstě.

3) Na zelí položte anglickou slaninu a nastrouhanou nivu. Posypejte kmínem a pepřem.

4) Smotejte listové těsto do podoby zavinu.

5) Potřete rozšlehaným vejcem a trošku posolte. Posypte kmínem.

6) Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 25 minut, dokud není těsto zlatavě hnědé.