Harlekýn na plech – skvělý dezert pro odpolední kávu

Harlekýn na plech je sladký dezert, který se skládá z dvou vrstev křehkého korpusu a vrstvy krémového náplně. Výsledný dezert se poté ozdobí pařížskou a světlou šlehačkou.

harlekýn na plech – skvělý dezert pro odpolední kávu
Zdroj: Lucie Rakušanová

Zde je podrobný postup, jak připravit tento sladký dezert:

Suroviny pro korpus:

  • 5 vejce (oddělené na bílky a žloutky)
  • 250g cukru
  • 100ml vlažné vody
  • 100ml oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 250g hladké mouky

Postup pro korpus:

1) Troubu předehřejte na 180 stupňů C.

2) Vejce oddělte na bílky a žloutky.

3) Bílky ušlehejte do pevného sněhu.

4) Do žloutků přidejte cukr a šleháním je napěňte.

5) Přidejte vlažnou vodu a olej a důkladně promíchejte.

6) Do směsi postupně přidávejte mouku s práškem do pečiva a důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

7) Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků do těsta.

8) Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a uhladíte.

9) Pečte 20-25 minut, dokud není korpus zlatavý.

Suroviny pro nutelový krém:

  • 600ml mléka
  • 2x vanilkový pudink
  • 3PL cukru
  • 250g másla
  • Nutella podle chuti

Postup pro nutelový krém:

1) V hrnci smíchejte pudinkový prášek, cukr a malé množství mléka, dokud nevznikne hladká směs.

2) Postupně přidejte zbytek mléka a za stálého míchání přiveďte k varu.

3) Snižte teplotu a vařte směs, dokud se neprovaří do zhoustnutí.

4) Směs odstavte a nechte vychladnout.

5) V míse ušlehejte máslo do pěny.

5) V ochlazeném pudinku postupně vmíchejte máslo a Nutellu, dokud nevznikne hladká směs.

Sestavení dezertu:

1) Korpus nechte vychladnout na mřížce.

2) Na korpus nanesete nutelový krém a uhladíte do rovnoměrné vrstvy.

3) Dezert ozdobte pařížskou a světlou šlehačkou podle libosti.

Harlekýn na plech je hotov! Podávejte ho nakrájený na porce a užijte si sladkou chuť a krémovou konzistenci. Tento dezert je ideální pro slavnostní příležitosti nebo jako pochoutka k odpolední kávě.