Trubičky z listového těsta

Trubičky z listového těsta jsou skvělým dezertem pro všechny, kteří milují sladké dobroty. Jsou jednoduché na přípravu a velmi rychle hotové. Tato verze s domácím sněhem je navíc o něco zdravější než tradiční náplň z tvarohu nebo šlehačky. Trubičky můžete podávat na různých příležitostech, jako jsou rodinné oslavy, narozeninové párty, nebo je můžete připravit jako sladkou pochoutku pro sebe a své blízké.

trubičky z listového těsta
Zdroj: Jana Jančíková
Co budeme potřebovat:

1 balíček listového těsta
1 vejce (na potření těsta)
5 bílků
350 g cukru krupice
1/2 lžičky citronové šťávy


Jak budeme postupovat:

1) Rozbalte listové těsto a nakrájejte ho na pásky široké asi 2-2,5 cm. Pokud máte těsto již nakrájené na plátech, toto kroku se můžete vyhnout.

2) Namotávejte těsto na trubičky, které jste předem pomazali mašlovačkou s olejem nebo papírem od másla. Pokládejte je na plech s pečicím papírem.

3) Potřete trubičky rozšlehaným vejcem.

4) Předehřejte troubu na 180°C a pečte trubičky asi 20 minut nebo dokud nejsou zlatavé.

5) Mezitím připravte sníh. V misce smíchejte bílky s cukrem krupicí a postupně přidávejte cukr, dokud nevznikne tuhý sníh. Poté přidejte citronovou šťávu a šlehejte dalších 10-15 minut, dokud nevznikne lesklý a pevný sníh.

6) Jakmile jsou trubičky hotové, nechte je vychladnout a následně je můžete naplnit sněhovou hmotou. Pokud máte rádi více sladké trubičky, můžete je ještě posypat cukrem.
Dobrou chuť!