Zdravý a chutný start dne: Celozrnné francouzské toasty!

Dnešní recept na celozrnné francouzské toasty s ovocem a medem, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Petry Veselé, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.

Příprava této zdravé mňamky je velice snadná a časově nenáročná. Oslovil vás tento celozrnný francouzský chléb? Pojďme si jej společně přichystat!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

inspirace na zdravou snídani od naší čtenářky – celozrnné francouzské tousty s ovocem
Zdroj: Prima kuchařka

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto sýrové sušenky!


Výborný recept na celozrnné francouzské toasty:

Co budeme potřebovat:

  • vejce
  • mléko
  • med
  • skořici
  • celozrnný chléb
  • ovoce (podle chuti)

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si v míse smícháme vejce, mléko, med a také skořici. Vše důkladně promícháme. Do směsi poté namočíme celozrnný chléb z obou stran.

2) Nyní si připravíme nepřilnavou pánev, kterou si rozehřejeme a chleby na mírném plamenu opečeme z obou stran dozlatova.

3) Po vychladnutí ozdobíme čerstvým ovocem a polijeme medem. Můžeme však zvolit i jiné dochucovací ingredience, například nutellu či marmeládu.