Lahodná citronová buchta s citrónovou polevou

Milujete citrony a rádi si dopřejete sladké dobroty? Pokud ano, pak je pro vás tady recept na lahodnou citronovou buchtu s citrónovou polevou. Tato dezertní pochoutka se skvěle hodí na oslavu narozenin, nebo když si chcete udělat radost. Následující postup vám ukáže, jak snadno si můžete připravit tu nejlepší citronovou buchtu. Tak se pusťte do pečení a užijte si sladkou chuť!

lahodná citronová buchta s citrónovou polevou
Zdroj: Diana Jana Saric
Co budeme potřebovat:
  • 350 g másla
  • 300 g cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 6 vajec
  • Nastrouhaná kůra ze 2 citronů
  • 1 prášek do pečiva
  • 350 g mouky
  • Šťáva ze 2 citronů
  • 250g moučkového cukru

Jak budeme postupovat:

1) Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme změklé máslo, cukr a vanilkový cukr, dokud nevytvoříme krémovou hmotu. Poté postupně přidáváme jedno vejce za druhým, stále mícháme.

2) Přidáme nastrouhanou kůru z citronů a promícháme.

3) Do směsi vmícháme mouku a prášek do pečiva a mícháme, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.

4) Těsto nalijeme do formy, kterou jsme si připravili (buď plech nebo babovkové formy) a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 50 minut, dokud není buchta krásně zlatavá.

5) Mezitím si připravíme polevu. V míse smícháme šťávu ze 2 citronů a moučkový cukr. Pokud by se nám zdála poleva příliš řídká, můžeme přidat více moučkového cukru.

6) Hotovou buchtu vyndáme z trouby a necháme vychladnout na mřížce.

7) Nakonec polejeme buchtu připravenou citrónovou polevou a můžeme podávat.

Doporučujeme: Péřová buchta – Kombinace piškotového těsta, vanilkového pudinku a zakysané smetany

Takovou čerstvou citronovou buchtu s citrónovou polevou si můžete užít jako sladkou tečku po obědě, na svačinu nebo kdykoliv máte chuť na něco sladkého. Vaše chuťové pohárky určitě ocení její svěží a osvěžující chuť. Dobrou chuť!