Šťavnatá vepřová žebra připravená bez marinování. Křehké masíčko během 2 hodin

Skvělý recept, který nevyžaduje dlouhé marinování masa! Pokud máte chuť na pořádný oběd nebo večeři, doporučujeme vyzkoušet recept na pečená a šťavnatá vepřová žebra. Stačí je pořádně okořenit a péct asi 2 hodiny. Maso je křehké a snadno se oddělí od kostí. Podávejte je s přílohou podle vlastního výběru.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Pečená žebra připravená bez marinování. Moi, křehké a šťavnaté! Tajemství výroby takové pochoutky!
Zdroj: Retete-usoare.eu

Vepřová žebra bez marinování

Co budeme potřebovat:
  • 2 kg vepřových žeber
  • 1 lžíce soli
  • jednu lžíci papriky
  • jednu čajovou lžičku granulovaného česneku nebo 3 stroužky česneku
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička mletého koriandru
  • ½ čajové lžičky chilli papričky
  • 1 lžíce bílého nebo hnědého cukru
  • vymačkaná šťáva z poloviny citronu
  • 100-120 g barbecue omáčky

Jak budeme postupovat:

1) Vepřová žebra omyjte a osušte. Odstraňte kůži a přebytečný tuk. Abyste mohli kůži z žeber snáze odstranit, zavěste je nožem a poté je stáhněte papírovou utěrkou: tak se nesklouznou a jdou snadno dolů.

Pečená žebra připravená bez marinování. Moi, křehké a šťavnaté! Tajemství výroby takové pochoutky!
Zdroj: Retete-usoare.eu

2) Vepřová žebírka potřete rukama citronovou šťávou – z každé strany polovinu.

3) Smíchejte sůl, všechno koření a cukr. Polovinu posypte z každé strany žebírek a dobře rozetřete rukama.

Pečená žebra připravená bez marinování. Moi, křehké a šťavnaté! Tajemství výroby takové pochoutky!
Zdroj: Retete-usoare.eu
Pečená žebra připravená bez marinování. Moi, křehké a šťavnaté! Tajemství výroby takové pochoutky!
Zdroj: Retete-usoare.eu

4) Žebra zabalte do fólie a položte na plech.

Pečená žebra připravená bez marinování. Moi, křehké a šťavnaté! Tajemství výroby takové pochoutky!
Zdroj: Retete-usoare.eu

5) Žebra pečte 1,5-2 hodiny (podle jejich tloušťky) v troubě předehřáté na 180 °C.

Pečená žebra připravená bez marinování. Moi, křehké a šťavnaté! Tajemství výroby takové pochoutky!
Zdroj: Retete-usoare.eu

6) Poté odlepte fólii a slijte veškerou šťávu uvolněnou z masa do samostatné misky (můžete ji použít na přípravu omáčky).

7) Pod žebra umístěte mřížku. Pomocí silikonového štětce je potřete zespodu polovinou grilovací omáčky. Poté je pečte dalších 3-5 minut, přičemž zapněte funkci grilu nebo nastavte teplotu v troubě na 230-240 °C.

8) Obdobně postupujte i u horní části žeber.

Pečená žebra připravená bez marinování. Moi, křehké a šťavnaté! Tajemství výroby takové pochoutky!
Zdroj: Retete-usoare.eu
Pečená žebra připravená bez marinování. Moi, křehké a šťavnaté! Tajemství výroby takové pochoutky!
Zdroj: Retete-usoare.eu

9) Žebra naporcujte a podávejte s přílohou, kterou máte rádi! Jejich maso je velmi křehké, šťavnaté a snadno se odděluje od kostí. Můžete z něj také připravit chutné sendviče.

Přejeme Vám dobrou chuť s vašimi blízkými!