Nepečený smetanový dezert se smaženým těstem a mléčnou čokoládou

Rychlý a chutný dezert pro ty, kteří neradi pečou nebo nemají troubu. Ukážeme Vám krok za krokem, jak připravit tento nepečený a neobvyklý smetanový dezert se smaženým těstem a mléčnou čokoládou. Jako dekoraci můžete použít mléčnou čokoládu nebo ovoce. Nadýchaný, božský a vláčný. Přesně takový je tento dezert.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Nepečený dezert se smaženým těstem a bohatým smetanovým krémem
Zdroj: Retete-usoare.eu

Nepečený smetanový dezert se smaženým těstem a mléčnou čokoládou

Co budeme potřebovat:

Pro vrchní části:

  • 400 g mouky
  • 180 g másla
  • 100 g cukru

Na krém:

  • 2 vejce
  • 180 g cukru
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 600 g zakysané smetany 20%
  • 50 g másla

Pro dekoraci:

  • 90 g mléčné čokolády

Jak budeme postupovat:

Připravte krém:

1) Vejce rozklepněte do hrnce se silným dnem. Přidejte cukr a kukuřičný škrob. Míchejte metličkou do hladka.

2) Přidejte zakysanou smetanu. Míchejte.

3) Od chvíle, kdy se objeví první bublinky, vařte smetanu 1 minutu, dokud nezhoustne, na mírném ohni a za stálého míchání.

4) Sundejte smetanu z ohně. Přidejte máslo. Velmi dobře promíchejte.

Nepečený dezert se smaženým těstem a bohatým smetanovým krémem
Zdroj: Retete-usoare.eu

5) Krém přikryjte pokličkou a nechte vychladnout.

Připravte těsto:

1) Pravidelně namáčejte studené máslo do prosáté mouky a protřepávejte ho přes velké struhadlo.

Nepečený dezert se smaženým těstem a bohatým smetanovým krémem
Zdroj: Retete-usoare.eu

2) Přidejte cukr a vše hněťte rukama, dokud nezískáte hladké a vlhké těsto.

Nepečený dezert se smaženým těstem a bohatým smetanovým krémem
Zdroj: Retete-usoare.eu
Nepečený dezert se smaženým těstem a bohatým smetanovým krémem
Zdroj: Retete-usoare.eu

3) Těsto smažte na suché pánvi na středním ohni dozlatova za stálého míchání.

Nepečený dezert se smaženým těstem a bohatým smetanovým krémem
Zdroj: Retete-usoare.eu

Sestavení dortu:

1) Uvnitř kruhu o průměru 22 cm: aby se koláč od kruhu snadno oddělil, vyložte boky pečicím papírem nebo acetátovou fólií. Na mísu rozetřete tenkou vrstvu krému.

Nepečený dezert se smaženým těstem a bohatým smetanovým krémem
Zdroj: Retete-usoare.eu

2) Na povrch krémové vrstvy rozetřete rovnoměrnou vrstvu smaženého těsta. Potřete krémem.

Nepečený dezert se smaženým těstem a bohatým smetanovým krémem
Zdroj: Retete-usoare.eu
Nepečený dezert se smaženým těstem a bohatým smetanovým krémem
Zdroj: Retete-usoare.eu

3) Pokračujte ve střídání vrstev těsta a krému, dokud je nedokončíte. Poslední vrstvou by měl být krém.

4) Čokoládu z velkého struhadla rozetřete po povrchu dortu.

Nepečený dezert se smaženým těstem a bohatým smetanovým krémem
Zdroj: Retete-usoare.eu

5) Dort uložte na 3-4 hodiny do chladničky, aby ztuhl.

6) Dort s velkou chutí naporcujte a podávejte!

Nepečený dezert se smaženým těstem a bohatým smetanovým krémem
Zdroj: Retete-usoare.eu

Přejeme Vám i vašim blízkým dobrou chuť!