Česnekové brambory pečené v troubě – jinou přílohu už ani nepřipravuji, tohle chutná skvěle!

V dnešním článku se seznámíte s pečenými bramborami, kterým nikdo neodolá. Přidejte tyto pečené česnekové brambory na seznam svých oblíbených jídel. Jejich chuť je úžasná a příprava blesková. Pokud si tyto brambory vyberete jako přílohu k masu, nebudete litovat. Všechny chutě se budou skvěle prolínat a kombinovat. Pokud vám však chuť těchto brambor nestačí, dejte si je samotné. Jsou fantastické, ať už je máte rádi jakkoli.


Co budeme potřebovat:

  • 400 g brambor
  • 30 g másla
  • 2 špetky rozmarýnu
  • 4 stroužky česneku
  • 40 ml olivového oleje
  • Sůl podle chuti

Jak budeme postupovat:

  1. Brambory uvařte ve slupce. Nechte je vychladnout a rozmačkejte je vidličkou, aby praskly. Zapékací misku vymažte olivovým olejem. Brambory rozložte do mísy prasklou stranou nahoru. Rovnoměrně posypte nadrobno nasekaným česnekem.
  2. Posypte je také solí a rozmarýnem. Máslo nakrájejte na tenké plátky a položte na brambory.Pokapejte olivovým olejem.
  3. V předehřáté troubě pečte brambory při teplotě 180 až 200 °C dozlatova až do červena.