Pečené karbanátky z mletého masa s omáčkou z drcených rajčat a smetany

Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na pečené karbanátky z mletého masa s lahodnou omáčkou z drcených rajčat a zakysané smetany z jednoho plechu. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav. Zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Pečené karbanátky z mletého masa s lahodnou omáčkou z drcených rajčat, zakysané smetany z jednoho plechu - večeře hotová!
Zdroj: Schneller Koch

Pečené karbanátky z mletého masa s omáčkou z drcených rajčat a zakysané smetany

Co budeme potřebovat:

Směs mletého masa:

  • 2 cibule
  • olej – na smažení
  • 1 mrkev
  • 1/2 střední bílé kapusty
  • sůl – podle chuti
  • 600 g mletého masa
  • 1/2 lžičky soli
  • černý pepř – podle chuti
  • 1/2 lžičky koriandru
  • 2 stroužky česneku

Omáčka:

  • 1-2 cibule
  • olej – na smažení
  • 1-2 mrkve
  • 2 rajčata
  • sůl – podle chuti
  • černý pepř – podle chuti
  • 1 lžička cukru
  • 6 lžic zakysané smetany

Jak budeme postupovat:

1. Připravte si pánev s olejem a vsypte do ní nadrobno nakrájenou cibuli, kterou osmahněte do měkka. Přidejte nastrouhanou mrkev a společně ji 2 minuty restujte na mírném ohni, přidejte 1/2 bílého zelí, osolte a pokračujte v restování 15 minut.

Pečené karbanátky z mletého masa s lahodnou omáčkou z drcených rajčat, zakysané smetany z jednoho plechu – večeře hotová!
Zdroj: Schneller Koch
Pečené karbanátky z mletého masa s lahodnou omáčkou z drcených rajčat, zakysané smetany z jednoho plechu – večeře hotová!
Zdroj: Schneller Koch
Pečené karbanátky z mletého masa s lahodnou omáčkou z drcených rajčat, zakysané smetany z jednoho plechu – večeře hotová!
Zdroj: Schneller Koch

2. Po osmažení přendejte do mísy, přidejte mleté maso, dochuťte solí, mletým černým pepřem, přisypte koriandr, přidejte prolisovaný česnek a rukou promíchejte.

Pečené karbanátky z mletého masa s lahodnou omáčkou z drcených rajčat, zakysané smetany z jednoho plechu – večeře hotová!
Zdroj: Schneller Koch
Pečené karbanátky z mletého masa s lahodnou omáčkou z drcených rajčat, zakysané smetany z jednoho plechu – večeře hotová!
Zdroj: Schneller Koch

3. Pomocí rukou vytvarujte masové karbanátky položte je na čistou plochu úhledně vedle sebe.

Pečené karbanátky z mletého masa s lahodnou omáčkou z drcených rajčat, zakysané smetany z jednoho plechu – večeře hotová!
Zdroj: Schneller Koch

4. Připravte si rozpálenou pánev s olejem a vložte do ní masové karbanátky, smažte je na středním plameni 2 minuty dozlatova.

5. Připravte si další pánev s olejem a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, osmažte ji do měkka, přidejte nastrouhanou mrkev a smažte ještě několik minut.

Pečené karbanátky z mletého masa s lahodnou omáčkou z drcených rajčat, zakysané smetany z jednoho plechu – večeře hotová!
Zdroj: Schneller Koch

6. Rajčata nastrouhejte na hrubém struhadle, přidejte je k přísadám do pánve a vařte na středním ohni 5-7 minut.

Pečené karbanátky z mletého masa s lahodnou omáčkou z drcených rajčat, zakysané smetany z jednoho plechu – večeře hotová!
Zdroj: Schneller Koch

7. Pánev vymažte olejem, položte do ní vedle sebe osmažené karbanátky a zalijte je šťávou, kterou pustily.

8. Omáčku dochuťte solí, pepřem, cukrem a během vaření ji míchejte, pak přidejte zakysanou smetanu a dále míchejte.

9. Uvařenou omáčkou přelijte karbanátky na plechu a pečte je v předehřáté troubě 35 minut při 190 °C.

10. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda jsou již upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby.

11. Podávejte je s lahodnou omáčkou, kterou jste připravili a hlavně s velkou chutí a grácií.

12. Dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

YouTube/Karbanátky z mletého masa s lahodnou omáčkou z drcených rajčat a zakysané smetany z jednoho plechu