Jaké hračky pro kluka budou nejlepší?

Výběr dokonalé hračky pro chlapce lze s klidem nazvat skutečnou výzvou, protože mezi sadami LEGO® je z čeho vybírat. Jak postupovat při výběru hračky? Které sady jsou nejoblíbenější? O tom si přečtete v následujícím článku.
automaticky vytvořený koncept

Jak vybrat ideální hračku pro chlapce?

Je nutné mít na paměti zájmy dítěte. Jen tehdy bude pro něj hra zajímavá a bude trvat dlouho. Charakteristickým rysem stavebnic LEGO je rozmanitost. Znamená to, že je k dispozici mnoho sad, které se týkají různých témat, situací a slavných postav nebo filmů, které mají chlapci rádi. Aby byly chlapecké hračky vhodné pro dítě, je nutné vybrat hračku podle dovršeného věku. Je to velmi důležité, jelikož sady obsahující malé části jsou náročnější než ty složené z částí větších. Pokud je skládání velmi náročné, dítě tento úkol nezvládne a způsobuje to u něj frustraci. V takovém okamžiku už o danou hračku nejeví zájem a hledá jinou aktivitu. Spojení stupně obtížnosti s oblíbeným tématem dítěte je trefou do černého a vždy se osvědčí!

Klasické tipy

Auta a všechny druhy dopravních prostředků jsou už léta na seznamu nejčastěji vybíraných hraček pro kluky. Nicméně stojí za to otevřít se více neobvyklým nápadům, které jsou v této kategorii k dispozici. Místo auta a běžných tipů je možno zvolit např. LEGO® 42136 John Deere 9620R 4WD Tractor, tzn. opravdový traktor, který obsahuje 390 dílů. Hodí se zároveň pro děti ve věku 8 let, tak i pro ty starší. Jeho realistický vzhled umožňuje dítěti poznat vozidlo zblízka a rozšířit si znalosti o něm. U traktoru je volant, kabina řidiče s otočným křeslem a přívěs se sklápěčkou, kterou lze kdykoli naklonit. Pohyblivé částí vzbudí pozornost dítěte a povzbudí ho ke hře. Vytváří také další možnosti pro použití traktoru, protože dítě může pokaždé vymyslet jinou zábavu.

Známé a oblíbené sady LEGO®

Tyto sady jsou inspirovány populárními filmy a postavami známými z kina a televize, díky čemuž se dítě cítí být blíže velkého, filmového světa. Kultovní sadou, která je oblíbená dětmi v každém věku, je LEGO®Star WarsTMDíky této sadě může dítě reprodukovat filmové scény a také se vcítit do role svého oblíbeného hrdiny! Může jít o dárek pro každou důležitou událost, díky čemuž si dítě bude připadat výjimečně. Jiným nápadem je LEGO® Marvel 76217 Já jsem Groot, inspirovaný mimozemšťanem z planety X, který debutoval v roce 1960 v komiksu Tales to Astonish. Groot je chodící a mluvící strom, který zaujme nejmladší svým zajímavým vzhledem. Jeho postava zcela určitě povzbudí představivost dítěte, které bude hrát scénky také s účastí jiných, známých hrdinů. Další kreativní a ověřený nápad na dárek je LEGO® 21331 Sonic the HedgehogTM – Green Hill Zone Mnoho různých kostek je zárukou toho, že půjde o mini-konstrukční zábavu, která zlepší manuální schopnosti dítěte.

Originální dárky pro kluky

Jinou alternativou, která se skutečně osvědčí pro náročnější chlapce, jsou originální tipy. Jde o šachy, méně známé postavy, sportovní auta, vozidla vybavená realistickými řídicími systémy. Vše záleží na preferencích chlapce ohledně jeho zájmů a stupně obtížnosti. V mnoha případech se ukazuje, že nejlepším nápadem na dárek je větší sada, která umožňuje postavit například konkrétní okruh: knihkupectví, obchod, farmu nebo pekárnu. Větší množství dílů je velkou výzvou a to zbožňuje většina dětí. Znamená to také delší dobu věnovanou hře a větší zájem o to, co se v jejím průběhu děje. Ze stavebnic LEGO zcela určitě vyberete výjimečný a zajímavý dárek pro chlapce!