Jak dosáhnout, aby umělé rostliny vypadaly jako živé? Skvělé tipy pro vaši domácí zahrádku

Ačkoli není nad to, když svůj domov zaplníte krásnými skutečnými pokojovými rostlinami, pokud nemáte například správné světelné podmínky, skvělou alternativou jsou umělé rostliny. A skvělé na umělých rostlinách je, že si můžete vybrat z mnoha možností. Mnoho umělých rostlin, které je možné zakoupit, vypadá ve skutečnosti docela reálně.

Jak dosáhnout, aby falešné rostliny vypadaly jako živé?
Zdroj: internet

Tipy a triky, aby vaše umělé rostliny vypadaly jako živé:

Odpařování listů

Když si koupíte umělou rostlinu a strčíte ji do nákupní tašky, je pravděpodobné, že když ji po návratu domů vyndáte, bude trochu pokřivená. Pokud se listy při přepravě samy přeložily, nejlépe je vyhladíte napařovačem. Listy tak budou realističtější, protože skutečné pokojové rostliny obvykle nemají pomačkané listy.

Jak dosáhnout, aby falešné rostliny vypadaly jako živé?
Zdroj: internet

Oříznutí okrajů

Dalším skvělým způsobem, jak dodat umělým rostlinám skutečný vzhled, je upravit jejich okraje. Je velmi vzácné, aby skutečná rostlina měla všechny listy naprosto stejné, takže by tak neměla vypadat ani ta vaše umělá. Některé listy zastřihněte, aby byly menší nebo aby měly trochu jiný tvar.

Zavěšení vinné révy na zeď

Zavěšení umělých lián na zeď je skvělým prvkem dekorace inspirované přírodou. Pokud se to chystáte vyzkoušet, měli byste se snažit, aby listy vypadaly ploše. Falešné rostliny obvykle vypadají dostatečně realisticky při pohledu na horní část listu, ale když vidíte spodní stranu, trochu to iluzi bere. Tomu se vyhnete tím, že k připevnění listu na zeď použijete lepidlo.

Přidání skutečné půdy do základny

Pokud jste našli opravdu skvělou umělou rostlinu v květináči, přidáním zeminy na její vrchní část jí dodáte skutečný vzhled. Přikryjte základnu rostliny trochou vrchní zeminy nebo mechu s rašeliníkem, abyste lidi oklamali a přesvědčili je, že se jedná o skutečnou rostlinu, kterou jste právě přesadili.

Jak dosáhnout, aby falešné rostliny vypadaly jako živé?
Zdroj: internet

Skupina – umělé se skutečnými

Umělé rostliny nevypadají tak uměle, když je seskupíte dohromady, a ještě méně, když je seskupíte se skutečnými rostlinami. Pokud již máte několik skutečných rostlin, které máte rádi, a chcete si koupit další rostliny, ale raději byste si vybrali neživé, proložte je mezi skutečnými.

Vytvoření police na rostliny

Přidejte stěnu s poličkou naplněnou rostlinami. Uspořádáním rostlin na polici, která je výše než linie očí, můžete zcela docílit toho, že neživé rostliny budou vypadat jako skutečné.

Jak dosáhnout, aby falešné rostliny vypadaly jako živé?
Zdroj: internet

Často prach

Pravděpodobně jednou z nejdůležitějších věcí, kterou je třeba u umělých rostlin (a také u skutečných rostlin) dělat, je pravidelně je oprašovat. Na umělých listech často ulpívá prach kvůli materiálu, ze kterého jsou vyrobeny. K otírání listů používejte hadřík z mikrovlákna a nikdo nikdy nepozná, že jsou umělé.

Připlaťte si za kvalitu

Protože kupujete neživé rostliny, které vydrží velmi dlouho, je dobré investovat do kvalitně vyrobených rostlin. Než se pro nějakou rozhodnete, porozhlédněte se po obchodech. Ujistěte se, že jste spokojeni s materiály, ze kterých jsou vyrobeny.

Můžete najít umělé rostliny vyrobené z plastu i z hedvábí. Ty hedvábné jsou obvykle realističtější, ale mohou stát o něco více.

Další skvělé inspirace na recepty a tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace.