Vynikající žloutkové řezy s jednoduchou přípravou

Tento recept na vynikající žloutkové řezy Vás svou lahodnou chutí vždy příjemně naladí. Skvěle se hodí k lahodné kávě a čaji. Určitě ho upečte a budete příjemně překvapeni, jak je lahodný a měkký. Nebíčko v ústech!

Vynikající žloutkové řezy s jednoduchou přípravou
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 250 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 150 g polohrubé mouky
  • 250 g vlašských ořechů
  • 6 vaječných bílků
  • 0,25 lžičky soli

Ostatní:

  • máslo – na vymazání plechu na pečení
  • mouka – na vyložení plechu

Poleva:

  • 6 vaječných žloutků
  • 300 g moučkového cukru

Jak budeme postupovat:

1. Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte plech máslem a vysypejte ho moukou.

2. Změklé máslo dejte do mísy, přidejte moučkový, vanilkový cukr a promíchejte. Pak přidejte mleté vlašské ořechy, polohrubou mouku a dobře promíchejte.

3. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuha. Lehce vmíchejte do těsta.

4. Těsto rozetřete na plech a pečte v předehřáté troubě asi 30 minut.

5. Upečení těsta poznáte tak, že do něj zapíchnete špejli. Pokud vyjde čistý, je těsto hotové. Pokud je na něm stále těsto, nechte koláč upéct.

6. Poleva: Žloutky vyšlehejte s cukrem a polevu rozetřete na ještě horký koláč.

7. Hotový koláč nechte odpočívat, dokud poleva na koláči neztuhne. Pak je nakrájejte na řezy a podávejte.

8. Hotový dort můžete ještě lehce polít čokoládou.

Přejeme dobrou chuť!