Skutečně sytý závin s kysaným zelím a slaninou – musíte vyzkoušet!

Balík kysaného zelí je vždy skvělým začátkem cesty k dokonalému jídlu a my si nyní ukážeme přesně takový recept. Pojďme na to – závin s kysaným zelím a slaninou!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
skutečně sytý závin s kysaným zelím a slaninou
Zdroj: okusno.je

Závin s kysaným zelím a slaninou

  • 1 balíček chlazené listové těsto (275 g)
  • 300 g kysané zelí
  • 200 g slanina
  • 2 ks střední cibule
  • 1 ks kapie
  • 1 ks vejce k potření
  • sůl, mletý pepř, majoránka, kmín celý

Jak budeme postupovat:

1. Troubu rozehřejeme na 180 °C.

2. Ve větším hrnci dáme smažit na konci pokrájenou slaninu.

3. Když slanina pustí sádlo a bude téměř křupavá, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a porestujeme do sklovita.

4. Potom přidáme na kostičky nakrájenou kapii a minutku opečeme.

5. Nakonec přidáme scezené zelí, asi půl deci vody a zakryté necháme krátce podusit 5 – 7 minut.

6. Na pracovní desce rozbalíme již vyválený plát listového těsta. A když zelí vychladne natolik, aby nás nepálilo, rovnoměrně ho rozložíme na těsto a posypeme trochou voňavého majoránky.

7. Těsto podélnou stranou zavineme do rolády a přemístíme na plech vystlaný pečícím papírem (nebo použijeme papír přibalený v balíčku s těstem).

8. Závin potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme kmínem a upečeme do zlatohněda – přibližně 20 minut.

Přejeme dobrou chuť!