Kuřecí steak na přírodně ve sladko-pikantní omáčce, ideální k večeři

Pokud jste milovníky pikantního a nevíte co k večeři, inspirujte se našim receptem – kuřecí steak na přírodně ve sladko-pikantní omáčce. Je to výborné jídlo, které máte za chvíli připravené a ještě rychleji snědené.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
kuřecí steak na přírodne ve sladko-pikantní omáčce, ideální k večeři
Zdroj: food.detik.com

Kuřecí steak na přírodně ve sladko-pikantní omáčce

Co budeme potřebovat:
  • 500 g kuřecí prsa
  • podle chuti sůl, mletý pepř
  • 3 PL olej
  • 1 KL chilli
  • 1 KL drcený kmín
  • 500 g kuřecí vývar (bujón)
  • 1 PL jemný škrob
  • 2 PL sójová omáčka
  • 1 KL třtinový cukr
  • 2 stroužky česnek

Jak budeme postupovat:

1. Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, které osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji (2 minuty z každé strany).

2. Opečené maso vytáhneme z pánve a do výpečku rozsypeme chilli vločky a drcený kmín, které opékáme zhruba minutku.

3. Přilijeme vývar, přidáme sójovou omáčku, cukr, škrob rozmíchaný v trošce vody a přivedeme k varu.

4. Maso vrátíme do omáčky a spolu vaříme, zakryté na mírném ohni zhruba 20 minut.

5. Nakonec omáčku podle chuti dosolíme a můžeme podávat například s hranolky nebo dušenou rýží.

Přejeme dobrou chuť!