Skvělé domácí lívance, které si každý zamiluje!

Hledáte inspiraci na snadnou a rychlou snídani? Rádi byste vyzkoušeli nějakou tu novinku? V tom případě tu jste na správném místě! Dnes si společně přichystáme jednoduché domácí lívance. Tento recept vás osloví především svou snadnou a rychlou přípravou. Zvládne jej připravit tedy téměř každý kuchařský začátečník, nemusíte se tedy bát, že byste mohli cokoliv pokazili.

Velkou výhodou těchto lívanců je to, že si je můžete dochutit tak, jak vyhovuje právě vám. Například tedy marmeládou, burákovým másle, nutellou či nějakým tím lesním ovocem. Lívance jsou tak díky své snadné přípravě skvělým tipem na víkendovou snídani až do postele, kterou jistě potěšíte každého člena vaši rodiny.

Oslovili jsme vás? Pojďme si tedy společně přichystat tyto jednoduché domácí lívance!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.

Zdroj: sovet-ok.ru

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento sýrový chléb!


Výborný recept na domácí lívance:

Co budeme potřebovat:

  • hrnek hladké mouky
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • půl lžičky soli
  • 120 g másla
  • hrnek zakysané smetany
  • lžíci minerálky

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si smícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Promícháme a dále přidáváme rozpuštěné máslo, smetanu a minerálku.

2) Ze směsi si vypracujeme těsto, které si rozválíme. Poté si začneme vykrajovat lívanečky.

3) Lívance poté smažíme v oleji z obou stran a do zlatova. Nakonec si můžeme přizdobit moučkovým cukrem či ovocem. Máme hotovo!

Přejeme dobrou chuť!