Chutné sušenky s bílou čokoládou a mandlemi

Mandle a bílá čokoláda k sobě prostě patří. A když se skrývají v těstě, které je na povrchu křupavé a uvnitř vláčné, je to jako cukrářovo sedmé nebe. Ideální také s výbornou kávou a horkým domácím čajem. Pojďme na recept – sušenky s bílou čokoládou a mandlemi.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Chutné sušenky s bílou čokoládou a mandlemi
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 200 g másla
  • 100 g hnědého cukru
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 0,5 lžičky jedlé sody
  • 0,5 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžíce vody
  • 330 g hladké mouky
  • 0,25 lžičky soli
  • 100 g bílé čokolády
  • 100 g loupaných mandlí

Jak budeme postupovat:

1. Máslo, oba cukry a špetku soli utřete do krémové konzistence. Poté přidejte celé vejce a žloutek.

2. Smíchejte suché přísady: Prosejte mouku s práškem do pečiva a rozmíchejte jedlou sodu ve lžíci vody.

3. Do máslové směsi přidejte smetanu s jedlou sodou a prošlehejte ji, pak po troškách vmíchejte mouku a prášek do pečiva. Nakonec do těsta vmíchejte nasekané mandle a čokoládu.

4. Na plech vyložený pečicím papírem pak pomocí naběračky na zmrzlinu rozdělte stejně velké kousky těsta a dlaní je vytlačte. Dbejte na to, aby byly sušenky od sebe, protože se během pečení rozsypou.

5. Sušenky pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 až 12 minut. Před přenesením na mřížku je krátce nechte vychladnout.

6. Podávejte je s láskou a velkou chutí.

Další skvělé inspirace na recepty a tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace.