Nepečený mléčný řez se smetanou z dob našeho dětství!

Každý si tuto pochoutku pamatuje z dětství a i dnes ji často vídáme v reklamách, které v nás vyvolávají vzpomínky a nutí nás slintat už jen kvůli mléčnému řezu. Díky tomuto receptu na nepečený mléčný řez se smetanou už pro něj nemusíme chodit do obchodu.

Je tak měkký, že se téměř rozpadá, a příprava je velmi jednoduchá. Díky své skvělé chuti snadno zaujme každou návštěvu a potěší zejména děti. Dobrou zprávou také je, že se jedná o nepečený dezert!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Nepečený mléčný řez se smetanou

Co budeme potřebovat:
  • 400 g smetany
  • 3 malé balíčky želatiny
  • 300 g cukru (v případě potřeby)
  • 300 ml mléka
  • 450 g zakysané smetany
  • 5 lžic kakaa
  • 1 lžíce oleje
  • 1 šálek vody


Jak budeme postupovat:

Rozmíchejte 2 balíčky želatiny ve 200 ml mléka. Pomalu míchejte, dokud se želatina v mléce nerozpustí. Pomalu přiveďte k varu. Připravte si prázdný plech na pečení. Ručním mixérem smíchejte směs zakysané smetany, 1 hrnek cukru a smetanu. Připravenou směs nalijte do zapékací misky a dejte do lednice, dokud neztuhne.

Čokoládová poleva: smíchejte kakao se zbývajícím cukrem a třetím balíčkem želatiny. Přidejte 100 ml mléka a 100 ml vody, důkladně promíchejte a několik minut povařte. Směs nechte vychladnout. Po vychladnutí přelijte krém čokoládovou polevou a nechte znovu vychladnout. Nechte je alespoň 5 hodin ztuhnout a poté podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

Nepečený mléčný řez se smetanou
Zdroj: Bidista.com

Sdílejte tento skvělý recept na nepečený mléčný řez se smetanou i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také recept na Obrácený jablečník se šlehačkou: Velmi šťavnatý koláč s vůní skořice.