Kaštanové podkovy s čokoládovou polevou a lahodnou chutí!

Období vánočního cukroví je tu! Co že to slyším? Že stále nemáte nic připraveno, ani upečeno? Pak je tento recept právě pro vás! Konkrétně dnes si společně přichystáme fantastické, kaštanové podkovy (rohlíčky) s čokoládovou polevou. Příprava této kaštanové mňamky je opravdu jednoduchá a časově nenáročná. Zvládne ji tedy téměř každý a díky časové nenáročnosti vám zbude spousta času na předvánoční úklid, balení dárků, ale hlavně, nasávání atmosféry tohoto nejkrásnějšího období v roce!

Výhodou tohoto skvělého cukroví je, že vám kaštanové pyré neskutečně provoní celý váš byt. Tyto podkovy jsou skvělou volbou k nedělní kávě či výbornou, víkendovou snídaní do postele.

Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tyto fantastické, kaštanové podkovy s čokoládovou polevou!

Fantastické, kaštanové podkovy s čokoládovou polevou a lahodnou chutí!
Zdroj: bidista.com

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto banánové lívance!


Výborný recept na kaštanové podkovy:

Co budeme potřebovat:

  • 200 g kaštanového pyré
  • 200 g másla
  • 250 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • špetka soli

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si vymícháme máslo s cukrem do husté pěny. Postupně přidáváme moukou, kaštanové pyré, sůl, van. cukr a žloutky. Vše důkladně promícháme a vypracujeme si hezky hladké těsto, které si zabalíme do potravinářské folie a necháme chvíli odpočinout v lednici.

2) Po vyndání těsta z lednice začneme tvarovat jednotlivé rohlíčky či podkovy. Připravíme si plech, který si vymažeme a posypeme moukou. Jednotlivé kousky postupně naskládáme na plech, tak, aby se nám nespekli dohromady.

3) Pečeme při 180 stupních, dokud nám okraje nezačnou hnědnout. Mělo by to být zhruba 10 minut.

4) Na úplný závěr, až nám jednotlivé cukroví vychladne, zalijeme jej rozehřátou čokoládou, tak, jak vidíme na obrázku. Druhou variantou je obalení v cukru.