Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na lahodné karbanátky pečené v troubě. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Co budeme potřebovat:
- 1 cibule
- 600 g hovězí mleté maso
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 1 lžička sladká paprika
- 150 g rýže – uvařená
- 1 lžíce smetanový sýr (Philadelphia)
Omáčka:
- 1 cibule
- olej – na smažení
- 200 g rajčata v konzervě – pokud jsou kyselé, přidejte trochu cukru
- 200 vývar – hovězí nebo jiný
- 100 g zakysaná smetana
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- parmezán – podle chuti
Na zdobení:
- petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Mleté maso vložte do mísy a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Osolte, opepřete, posypte mletou červenou paprikou, přidejte uvařenou rýži a smetanový sýr – ručně promíchejte.
2. Rukama vytvarujte kuličky a položte je do zapékací misky pěkně vedle sebe.
3. Připravte si pánev s olejem, dejte do ní cibuli a na středním plameni ji osmahněte dozlatova. Přidejte rajčata z konzervy a zalijte vývarem a zakysanou smetanou. Osolte, opepřete a nechte vařit.
4. Masové kuličky v zapékací misce přelijte omáčkou a posypte parmazánem.
5. Pečte v předehřáté troubě 35 minut při 200 °C.
6. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda jsou upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby.
7. Nakonec posypejte petrželkou a podávejte především s velkou láskou, chutí a radostí.
8. Dobrou chuť!