4 módní trendy pro zimu 2022/2023

Zimní období umožňuje vrstvit oblečení podle libosti a tím tvořit každý den nové outfity. Jaké must-have módní základní kameny by vám neměly chybět v šatníku?
automaticky vytvořený koncept
Zdroj: unsplash.com/photos/BsQi8AijTPw

1.     Bomber

Bomber patří mezi kousky, které nikdy nevyjdou z módy, a nosit ho můžete úplně ke všemu. Ráno s ním vyběhnete pro kávu, odpoledne na pracovní schůzku a večer ho klidně hoďte přes večerní šaty a běžte do opery. Bombery se vyrábějí v různorodých střizích a barevných variacích. Skvěle vypadají v overised formě v kombinaci s hřejivým vlněným svetrem a kalhotami s puky. Nechte se inspirovat okázalou zdobností od značky Elie Saab nebo lesklou jednoduchostí od Prady.

2.    Pleteniny

Nejen svetry všeho druhu, ale i výrazné ponožky a šály – zkrátka pletené věci vládnou módnímu světu. Možná je to kvůli jejich příjemnému a domáckému vzhledu nebo jejich funkci kvalitního zahřátí, každopádně pár kvalitních vlněných svetrů se vám v šatníku ani v outfitu neztratí. Pokud toužíte po originálním looku, pořiďte si vysoké pletené ponožky a nechte je vyčuhovat z kotníkových bot. A zima na vás nemůže.

3.    Maxisukně a maxišaty

Zatímco jaro a léto patřily minisukním, na podzim se ozval jejich naprostý opak. Maxisukně a maxišaty by měly dosahovat až ke kotníkům, odvážnějším až na zem. Střih je více než jedno, v kurzu jsou áčkovérovné i pouzdrové. Skvěle vypadají orientální maxišaty od Altuzarry, které si rozumějí s kožešinovým kabátem. Pokud jste spíše vyznavačkou jednoduchosti, oceníte ty od The Row, pod které by skvěle padly upnuté džíny.

4.    Tvídová sukně

A u sukní ještě zůstaneme. Tvídové sukně mají mnoho podob a ani s jednou se netrefíte vedle. Ať už jde o něžnou skládanou jako ze školní uniformy od Oscara de la Renty, nebo dlouhou elegantní s vetkanou divokostí od značky Halpern, každá z nás si mezi nimi vybere tu svou pravou. Mezi věčné stálice a nezdolné klasiky se rozhodně řadí tvídová sukně z kostýmků Chanel, která se dočkala mnohých variant i levnějších imitací.