ROZHOVOR: Sandra vytváří nádherné a jedinečné šperky plné zářivých květin

Jelikož si velmi ceníme toho, že se s námi hodně z Vás dělí o výsledky své tvorby, touto cestou chceme Vaši tvorbu podpořit a Vaši kreativitu ocenit i jiným způsobem, než jen zveřejněním na Facebooku. Proto jsme již někoho z Vás požádali o krátký rozhovor.

rozhovor so sandrou hoffmannovou
Zdroj: Sandra Hofmanová

V dnešním rozhovoru Vám rádi představíme kreativní Sandru, která má zálibu ve výrobě šperků plných květin, jejichž prostřednictvím rozdává lidem radost a lásku.


Na začátek Vás poprosím, abyste se nám představili.

Zdravím vás, jmenuji se Sandra Hofmanová a je mi 28 let. Vystudovala jsem obor Logistické a finanční služby, který mě bohužel pracovně nenaplňoval. Rozhodla jsem se proto založit živnost a začít dělat práci, která mě baví a naplňuje mě. Tak vznikl můj malý sen, který jsem nazvala: Flowers resin.

rozhovor so sandrou hoffmannovou
Zdroj: Sandra Hofmanová

Vytváříte nádherné šperky, prozradíte nám, jak jste se k tomu dostali?

Tvořit jsem začala v roce 2020 v době covidu a při mateřské dovolené. Na začátku jen tak pro radost a relax. Časem jsem však objevila kouzlo pryskyřice. Pryskyřice mě tak pohltila, že se stala mým velkým koníčkem a protože ráda dělám radost i ostatním, rozhodla jsem se své výrobky nabízet. Své výrobky vyrábím z křišťálové pryskyřice, kterou obohacuji o pravé sušené květy, třpytky a jiný materiál. Komponenty, které používám jsou ze stříbra, chirurgické oceli a nerezové oceli. Díky silikonovým formám, kterých je nespočet tvarů a velikostí se u mě představivost nezastaví. Řídím se heslem: “Fantazii se meze nekladou”.

rozhovor so sandrou hoffmannovou
Zdroj: Sandra Hofmanová

Čím se inspirujete při tvoření?

Mojí inspirací při tvorbě šperků ze třpytek byly například magické krystaly, které jsou plné barevných třpytek a rozjasní tak každou ženu. Při tvorbě šperků s pravými sušenými květy mě inspiruje sama příroda, která má spoustu barev, květů a vůní. V mých špercích objevíte kus přírody, ale i lesk a třpyt. To je kouzlo pryskyřice.

rozhovor so sandrou hoffmannovou
Zdroj: Sandra Hofmanová

Co vše potřebujete k výrobě setu?

Výroba setů u mě začala nedávno. Ze začátku jsem tvořila jen náušnice, ale časem bylo spoustu dotazů na náramky a prstýnky. Díky častějším dotazům jsem neváhala a začala hledat dodavatele, u kterého bych našla potřebné komponenty z chirurgické oceli na výrobu náramků a prstýnků. Nejdřív jsem vyráběla náramky a prstýnky samostatné k prodeji. Pak mě ale napadlo vytvořit takzvanou kolekci. Kolekce nabízí pravé sety, které si můžete sami sestavit podle představy. Při výrobě kolekce (setu) je důležité vybrat tvar, komponenty a květiny/třpytky.

rozhovor so sandrou hoffmannovou
Zdroj: Sandra Hofmanová

Je to Vaše práce nebo záliba?

Začalo to jako velký koníček, ze kterého se stala práce snů.

Asi jak dlouho Vám trvá vytvořit jeden set náušnic a náhrdelníků?

Jedna kolekce (set) trvá cca 2-15 dnů. Záleží kolik si vymyslím náramků, prstýnků a náušnic.

Vyrábíte také dle přání zákazníka?

Ano, ráda tvořím i šperky na přání. Je to pro mě vždy výzva a ráda se nechám inspirovat i něčím novým.

rozhovor so sandrou hoffmannovou
Zdroj: Sandra Hofmanová

Kde lze šperky objednat?

Mé výrobky si můžete prohlédnout na Instagramu: flowers_resin_handmade a na FB: Flowers resin. Pokud vás něco zaujme nebo se budete chtít na něco zeptat, stačí mě kontaktovat do zprávy. Většina objednávek probíhá tak, že mi zákaznice pošle fotku, co si u mě vybrala nebo mi pošle fotku, popřípadě popíše jak by si šperk představovala (barvu, tvar, komponenty atd.).

Zažili jste něco překvapujícího/zajímavého během své tvorby?

Určitě ano, květiny s pryskyřicí se chovají pokaždé jinak a díky tomu je šperk vždy jiný. Každý kus je originál.

rozhovor so sandrou hoffmannovou
Zdroj: Sandra Hofmanová

Chtěli byste našim čtenářům říci ještě něco, co jsme nezmínili?

Čtenářům bych rada vzkázala, že i z malého snu se může stát velký. Je důležité si za nim jít i když to ze začátku třeba trochu skřípe. S láskou Flowers resin.

rozhovor so sandrou hoffmannovou
Zdroj: Sandra Hofmanová