Topte ekologicky s moderními krbovými kamny

Pokud existuje něco, co máme v Česku rádi, je to spojení příjemného s užitečným – takové věci, které nás baví, jsou šetrné k přírodě a zároveň přinášejí do života něco prospěšného. Krásnou ukázkou spojení příjemného s užitečným jsou správně nainstalovaná krbová kamna nebo krbová vložka s výměníkem. V čem spočívají výhody krbové vložky s výměníkem oproti krbovým kamnům? O tom se dočtete v následujícím textu.

topte ekologicky s moderními krbovými kamny

V čem spočívá kouzlo krbové vložky s výměníkem?

V ekologii i užitku. Fakticky se jedná o topné těleso, které při správné instalaci a zastavění vytvoří krásný krb, jenž dokáže prohřát nejen osoby pobývající v místnosti onoho krbu, ale i celý dům prostřednictvím radiátorů, případně je schopen ohřát i vodu uloženou v akumulační nádrži. Nejenže se jedná o nesmírně užitečný prvek domácnosti, ale vzhledem k možnostem individuální obestavby vložky bude tento prvek působit jako nenapodobitelný tvůrce domácí atmosféry. Vždyť není mnoho krásnějšího a příjemnějšího, čím lze obohatit např. obývací pokoj či společenskou místnost, než plápolajícím ohněm a teplem s ním spojeným. Oproti tomu Krbová kamna se používají pouze k vyhřátí jedné místnosti; jsou cenově výhodnější, ovšem nenabídnou takové možnosti, jako krb s výměníkem.

Na co si dát při výběru vložky s výměníkem pozor?

V první řadě na výkon, ten je totiž ovlivněn řadou faktorů – ať už velikostí vytápěného prostoru, počtem a rozměry radiátorů, objemem případné akumulační nádrže a tak dále. Pokud si nejste jistí, jak silnou vložku budete potřebovat, kontaktujte profesionálního topenáře, který by Vám měl potřebný výkon bez potíží spočítat. Správně určený výkon je totiž alfou i omegou dobře fungující krbové vložky s výměníkem. Kvalifikovaný topenář by se Vám též měl postarat o instalaci této vložky.

Se samotným výběrem vložky Vám pak na základě těchto informací rádi pomohou prodejci, přičemž zohlední Vaše potřeby vzhledem k potřebnému výkonu a Vašim možnostem směrem k místnosti pro danou vložku a Vašemu komínu. Když už je řeč o komínu, v každém případě si jej nechte mistrem kominíkem zrevidovat a případně pročistit, přičemž samotné zapojení bychom též doporučili nechat na profesionálech. Co se týče potřeby „profíků“ v rámci obestavby samotné, vše závisí od toho, zda disponujete „zlatými českými ručičkami“, v každém případě je však nutné využívat vhodný stavební materiál, tedy dostatečně silné izolační desky, žáruvzdornou lepící maltu apod..

topte ekologicky s moderními krbovými kamny

Kvalitní česká výroba

Při výběru krbových vložek, těch s teplovodním výměníkem nevyjímaje, se lze spolehnout na českou výrobu, neboť právě ve výrobě těchto produktů patří Česká republika k velmocím. Výrobci jako BEF, Romotop, HS Flamingo či Haas+Sohn mohou směle konkurovat celému světu, zejména pak právě v segmentu krbových vložek s výměníkem. Vzhledem k výše uvedenému, tedy k lásce Čechů k produktům spojujícím příjemnost a užitečnost, co vlastně není co divit.