Domů Recepty Rumové kuličky obalené v kokosu – nepečené vánoční cukroví

Rumové kuličky obalené v kokosu – nepečené vánoční cukroví

Vánoční cukroví by nemělo za žádnou cenu chybět na svátečním stole. Ať už se raději držíte tradičních druhů nebo rádi zkoušíte něco nového, vždy je dobré myslet na pečení s velkým předstihem.

K vánočnímu cukroví patří rovněž oblíbené kuličky v mnoha variantách. Mezi velmi vyhledávané recepty rozhodně patří tyto rumové kuličky obalené v kokosu, které jsou velmi lahodné. Toto skvělé nepečené cukroví zvládne připravit každý, protože se postup řadí k těm snadnějším.

rumové kuličky obalené v kokosu – nepečené vánoční cukroví
Zdroj: Lucie Rýdlová

Rumové kuličky obalené v kokosu – nepečené vánoční cukroví:

Co budeme potřebovat:

  • 120 g moučkového cukru
  • 40 g másla, které má pokojovou teplotu
  • 50 g rozinek
  • 30 g kakaa nejlépe holandského typu
  • 60 g mletého kokosu
  • 1 bílek nebo lze použít 30 ml ovocné šťávy
  • rum dle potřeby

Na obalování kuliček:

  • kokos

Z této dávky si vytvoříme přibližně 25-30 kuliček podle velikost. Pro více kuliček přidejte suroviny.

Jak budeme postupovat:

1) Začneme tím, že si pár hodin před začátkem dělání kuliček vezmeme mísu, do které nasypeme rozinky a přilijeme malé množství rumu, tak aby byly ponořené.

2) V míse si smícháme cukr s kakaem, do kterého následně přidáme máslo, rozinky i s rumem, bílek nebo šťávu, kokos a přidáme další rum dle potřeby.

3) Pokud máme těsto na rumové kuličky příliš řídké, můžeme ho zahustit ještě přidáním kokosu nebo drcených piškotů. Jestliže vznikne opačný problém a těsto bude příliš husté, tak přilejeme trochu rumu. Těsto musíme mít krásně vláčné.

4) Těsto důkladně zpracujeme a vytvoříme kuličky, které následně obalíme ve strouhaném kokosu a uložíme.

5) Rumové kuličky skladujeme v chladu. Zkuste je co nejdříve zkonzumovat, jelikož byl v těstu použit bílek.

POZOR: Nekonzumujte rumové kuličky před cestou autem.

Margotková vosí hnízda vložíme do chladničky, aby tam ztuhla.

Připravte si také výborné Mandlové trubičky – recept na vánoční cukroví