Stromečky – vánoční cukroví

Vánoční cukroví neodmyslitelně patří k nejkrásnějšímu období v roce. Kdy jindy si můžeme dovolit trochu zhřešit a vychutnat skvělé domácí cukroví. V dnešním článku se podíváme, jak si připravit stromečky – vánoční linecké cukroví.

stromečky – vánoční cukroví
Zdroj: Simona Fiľová
Co budeme potřebovat:
  • 350 g hladké mouky
  • 120 g cukr moučka
  • 250 g másla
  • 2 žloutky
  • čokoláda na polevu
Co budeme potřebovat:

1) Máslo nejdříve nastrouháme, přidáme cukr a žloutky.

2) Vše důkladně promícháme, přidáme mouku a vypracujeme v hladké těsto.

3) Hotové těsto necháme uležet v chladu do druhého dne.

4) Z těsta vyválíme plát silný 3 mm a vykrajujeme libovolné tvary, které klademe na plech s pečicím papírem.

5) Cukroví pečeme v předem vyhřáté troubě na 180-190 °C do růžova.

6) Nakonec už jen před Vánoci spojíme marmeládou a ozdobíme dle vlastní volby.

DOPORUČUJEME: Vánoční pudinkové cukroví

Přejeme Vám dobrou chuť.