Masarykovo cukroví

Receptů na vánoční cukroví není nikdy dost. V dnešním příspěvku Vám přinášíme skvělý recept na Masarykovo cukroví,  které dokonale doplní každý sváteční stůl. Pochutná si na nich opravdu každý.

masarykovo cukroví
Zdroj: Jana Jančíková

Masarykovo cukroví:

Co budeme potřebovat:

  • 300g hl.mouky
  • 200g másla
  • 100g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • ořechy podle chuti (já dala lískové)

Jak budeme postupovat:

1) Ořechy je potřeba namočit tak na 2 hodiny do studené vody aby změkly. (může se přidat rum)

2) Ze všech surovin udělat těsto a zapracovat ořechy. Já udělala 3 válečky, zabalila do fólie a nechala přes noc v lednici.Ráno se mi zdálo že nejsou až tak tuhé a lískáče by se mohly při krájení vylupovat, tak jsem dala na 1 hodinu do mrazáku a pak se krásně nakrájely kolečka tak půl cm.

3) Dát na pečící papír a péct podle vaší trouby (já na 170 ) do růžova. Po upečení obalit v moučkovém cukru s vanilkovým, nebo jen pocukrovat. Z dávky jsem měla 2 plné plechy.

Doporučujeme: Rohlíčky – vánoční cukroví

Přejeme Vám dobrou chuť.