5 tipů na vánoční dárek pro muže

Vánoce se nezadržitelně znovu blíží a nastává jedna z nejpalčivějších otázek: čím obdarovat muže ve svém blízkém okolí? S otci, dědy, bratry, přáteli ani partnery to není jednoduché. Na otázku, po čem touží, málokdy dokážou dát konkrétní odpověď a mlží frázemi o tom, že nic nepotřebují a nechtějí. Naštěstí to má řešení, zvlášť pokud pozorujete jeho zálibu v nápojové gastronomii.
5 tipů na vánoční dárek pro muže
Zdroj: Nachtmann, Barstore

Do poslední kapky

Pít méně, ale kvalitněji je mottem posledních let. Přestože jsou Češi národem pivařů, začínají přicházet na chuť také ušlechtilým destilátům typu rum, whisky nebo koňak. Pomalé usrkávání a vychutnání stařeného nápoje doprovází určitá kultura, k níž patří i adekvátní sklenka. Na trhu najdete hned několik druhů degustačních sklenic, odborníci se však nejčastěji shodují na typu Glencairn. Ještě o něco elegantnější jsou sklenky na nožce, které prokážou stejnou službu. Jejich tvar je uzpůsoben tak, aby nechal vyniknout všem chutím, jež se v daném destilátu ukrývají.

5 tipů na vánoční dárek pro muže
Zdroj: Nachtmann, Barstore

Výbava gentlemana

Ten pohled všichni známe. Muž usazený v koženém křesle, v jedné ruce zapálený doutník a ve druhé sklenka s whisky či jiným nápojem. Na stole hezká broušená karafa se zbylým obsahem láhve. Jakkoli tento výjev může působit stereotypně, jedno mu nelze upřít. A to krásu oněch broušených karaf. Přestože si výrobci destilátů dávají velmi záležet na obalu svých produktů, skleněná karafa přeci jen působí o dost stylověji. Milovníka destilátů tak jistě potěší, ať už samostatně nebo v sadě s šesti stejně broušenými sklenicemi.

5 tipů na vánoční dárek pro muže
Zdroj: Nachtmann, Barstore

Prémiový drink v prémiové sklenici

Aktuálním trendem je Gin & Tonic. Tento dvousložkový koktejl se hřeje na výsluní už nějakou dobu a nezdá se, že by ztrácel na oblibě. Destilatéři se tak předhání, kdo vytvoří unikátnější gin, a s nárůstem popularity G & T vznikla také řada toniků a limonád vhodných právě v kombinaci s ginem. Prémiové ingredience si zaslouží i prémiový servis. Tím jsou sklenice na Gin & Tonic z vyhlášené německé sklárny Nachtmann. Dárková sada obsahuje čytři sklenice z bezolovnatého křišťálu a praktické skleněné slámky omyvatelné v myčce.

5 tipů na vánoční dárek pro muže
Zdroj: Nachtmann, Barstore

Dárek pro něj i pro vás

Běžným dárkem pro muže je nářadí. Pokud ale místo domácího kutila máte domácího barmana, sada nablýskaných šroubováků ho nepotěší. Radost by mu naopak mohla udělat barmanská sada, s jejíž pomocí bude míchání koktejlů hračka. Barmanský hobby set obsahuje dvoudílný šejkr, míchací sklenici, barmanskou odměrku jigger, míchací lžičku, sítko muddler, otvírák a nerezová brčka. To vše zabalené v praktickém batohu se dvěma kapsami. Váš domácí barman se tak může blýsknout doma před vámi stejně jako před kamarády, až společně vyrazí na chatu.

5 tipů na vánoční dárek pro muže
Zdroj: Nachtmann, Barstore

Darujte zážitek

Zážitků, které potěší barového nadšence, je hned několik. Zkušení barmani pořádají barmanské kurzy, na nichž předávají své dlouholeté znalosti a učí správným technikám práce.

Další variantou je tour de bar po vyhlášených pražských barech s průvodcem, případně si podobnou cestu můžete naplánovat sami. České palírny i pivovary se mohou pochlubit zajímavými návštěvnickými centry, kde nahlédnete pod pokličku výroby oblíbených nápojů. Zkrátka ať už zvolíte kterýkoli z výše uvedených dárků, nemůžete šlápnout vedle.

5 tipů na vánoční dárek pro muže
Zdroj: Nachtmann, Barstore