ROZHOVOR: Chcete pohodlí pro vaše zvířátko? Slečna Štěpánka pro vás vyrobí kvalitní pelíšky

Jelikož si velmi ceníme toho, že hodně z Vás dělí o výsledky své tvorby, chtěli bychom Vám tímto poděkovat. Rozhodli jsme se, že bychom chtěli Vaše kreativní úsilí ocenit a proto jsme již někoho z Vás požádali o krátký rozhovor. Touto cestou chceme Vaši tvorbu podpořit a dostat do povědomí více lidí. A naši čtenáři tak získají kousek inspirace a užitečných rad od skutečných profesionálů ve svém oboru.

Tentokrát jsme oslovili Štěpánku Pauli, která s námi všemi sdílí její vášeň pro výrobu kočičích pelíšků, abychom se o její tvorbě mohli dozvědět něco více.

rozhovor: for cats with love
Zdroj: Štěpánka Pauli

Na začátek Vás poprosím, abyste se nám představili.

Jmenuji se Štěpánka Pauli a je mi 22 let. Studuji obor veterinární lékařství na Veterinární univerzitě v Brně. Příležitostně pracuji v Německu, kde se podílím na výrobě dámské konfekce.

rozhovor: for cats with love
Zdroj: Štěpánka Pauli

Představíte nám Vaši tvorbu a prozradíte nám, jak jste se k tomu dostali?

Od loňského roku se ve volném čase věnuji šití pelíšků pro kočky a pejsky. K šití mě od dětství vedla moje maminka, která je vyučená dámská krejčová. Jako malá jsem šila plátěné tašky ve stylu patchwork, později i oblečení. Šití pelíšků mi tak přišlo jako dobrý nápad, jak tento zájem spojit s láskou ke zvířatům. Omezeně vyrábím také různé podložky, tulipytlíky pro ježky, hračky a pytlíčky plněné šantou, kterou sama pěstuji. Záleží mi na kvalitě, proto jsem chtěla vytvořit něco, co bude nejen hezky vypadat, ale bude i prakticky udržitelné. Mám doma kočku, která moje výrobky spolehlivě testuje 🙂

rozhovor: for cats with love
Zdroj: Štěpánka Pauli

Co vše potřebujete k výrobě pelíška pro kočku?

Většina pelíšků je vyrobena z minky fleece vysoké gramáže, který mi pro tento účel přijde jako stvořený. Na některé pelíšky používám také bavlněné plátno různých potisků. Dno tvoří protiskluzová textilie, výplň vatelín a duté vlákno. Pro doladění využívám saténové šňůrky, nášivky z ekokůže a visačky. Samozřejmostí je šicí stroj a také velká pracovní plocha. Obalový materiál se snažím směřovat co nejekologičtějším směrem, tedy bez plastů.

rozhovor: for cats with love
Zdroj: Štěpánka Pauli

Je to Vaše práce nebo záliba?

Určitě je to spíše záliba a zároveň malý přivýdělek, který se při studiu hodí.

Asi jak dlouho Vám trvá vytvořit jeden pelíšek?

Výroba základního pelíšku o průměru 50 cm trvá přibližně dvě hodiny. V začátcích jsem si dala hodně záležet na tvorbě střihu, který stále zdokonaluji. Větší pelíšky nebo ty složitější s kanýrkem šiji ještě déle. Vždy si dám raději více na čas, záleží mi na tom, aby byl výrobek co nejlepší.

rozhovor: for cats with love
Zdroj: Štěpánka Pauli

Kde je možné zakoupit Vaše výrobky?

Všechny výrobky lze zakoupit na fler.cz (For cats with love), případně přes zprávy na Instagramu (pelisky_cats).

Zažili jste něco překvapujícího/zajímavého během své tvorby?

Mile mě překvapuje zpětná vazba od kupujících, kteří mi posílají fotky svých mazlíčků v pelíšku. Komunikace s těmito lidmi je velmi příjemná.

rozhovor: for cats with love
Zdroj: Štěpánka Pauli

Chtěli byste našim čtenářům říci ještě něco, co jsme nezmínili?

Čtenářům bych ráda vzkázala, aby se nebáli realizovat své nápady. Výroba pelíšků mi dělá velkou radost a je pro mě příjemným odpočinkem od učení.

rozhovor: for cats with love
Zdroj: Štěpánka Pauli
rozhovor: chcete pohodlí pro vaše zvířátko? paní Štěpánka pro vás vyrobí kvalitní pelíšky
Tulipytlík
Zdroj: Štěpánka Pauli