Křehké linecké těsto se šípkovou marmeládou tentokrát ve tvaru roztomilých srdíček. Tento recept je ideální na vánoční stůl. Vy, vaši přátelé, rodina, všichni si tato srdíčka zamilují. Nezapomeňte je připravit. Příprava je velmi jednoduchá a zároveň rychlá. Stačí pár minut a dobrůtka je na stole.
Co budeme potřebovat:
- 375 g hladké mouky
- 120 g moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 lžička strouhané citronové kůry
- 250 g másla
- 1 žloutek
- 1 sklenice šípkové marmelády
Jak budeme postupovat:
1. V míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru.
2. Přidejte máslo nakrájené na kostičky a konečky prstů ho rozmělněte na jemnou kaši.
3. Poté do směsi přidejte žloutek a vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinářské fólie a dejte alespoň na dvě hodiny do chladničky.
4. Později těsto rozválejte na pomoučěné desce na tloušťku 0,5 cm a vykrajujte srdíčka. Do každého z ostatních srdíček opatrně vykrojte menší srdíčko.
5. Linecké těsto pečte v troubě vyhřáté na 180 °C do růžova (asi 8 až 9 minut).
6. Upečená a vychladlá srdíčka slepte domácí šípkovou marmeládou.
7. Podávejte je s láskou a velkou chutí.