Vánoční stromeček připravený z listového těsta plněný čokoládou

Vánoce jsou za dveřmi a my Vám přinášíme skvělý a jedinečný recept na vánoční stromeček z listového těsta plněný čokoládou. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Jakmile ochutnáte, zamilujete si ho.

Vánoční stromeček připravený z listového těsta plněný čokoládou
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 275 g chlazeného listového těsta (2ks)
  • 1 vejce
  • 5 lžic nuttelly nebo jiné oříškovo-čokoládové náplně
  • nasekané ořechy nebo moučkový cukr – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Jeden plát listového těsta rozložte na pečicí papír. Potřete je čokoládovou náplní a přikryjte druhým plátem listového těsta.

2. Z těsta vykrojte stromeček, jak je znázorněno na obrázku. Strany těsta vodorovně nařízněte a stočte. Ze zbylého těsta vykrojte hvězdičku.

3. Povrch potřete rozšlehaným vejcem a pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

4. Vychladlou jedličku posypejte moučkovým cukrem nebo nasekanými praženými ořechy.

5. Podávejte je hlavně s láskou a vánoční atmosférou.

Doporučujeme také vyzkoušet – Vynikající vánoční čokoládové šišky