Vláčné smetanové kostky s krémem a čokoládovou polevou

Dnešní recept je určen všem milovníkům krémových dezertů. Pokud tedy do této skupiny patříte, je tento recept přesně pro vás! Dnes si konkrétně přichystáme lahodné krémové kostky zalité čokoládovou polevou. Příprava tohoto krémového dezertu je velice jednoduchá a zvládne ji téměř každý! Tato mňamka je také skvělým tipem na snídani do postele, kterou jistě potěšíte své děti a svou drahou polovičku. Spojení skvělého těsta se žloutkovým krémem je silně návykové a jsem přesvědčen, že tento dezert neděláte naposled.

Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tyto fantastické krémové kostky!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Recept na krémové kostky s čokoládovou polevou
Zdroj: nosality.hu

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto domácí housky!


Výborný recept na krémové kostky:

Co budeme potřebovat:

těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 50 g cukru
  • 2 dl mléka
  • 15 g prášku do pečiva
  • špetka soli

krém:

  • 1,25 l mléka
  • 5 ks vajec
  • 4 PL hladké mouky
  • 6 PL cukru
  • 3 sáčky vanilkového cukru

na vrch:

  • 100 g čokolády na vaření
  • 50 g másla

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si z hladké mouky, prášku do pečiva, másla, mléka, cukru a soli vypracujeme hezké hladké těsto. To si rozdělíme na 4 části.

2) Každý kus si rozválíme na velikost plechu. Každou část těsta pečeme při 170 stupních zhruba 5 minut. Poté necháme vychladnout.

3) Pokračujeme krémem. Začneme si zahřívat žloutky. K nim postupně přidáváme cukr, mléko a také mouku. Stále mícháme, dokud nám krém nezačne houstnout. Poté odstavíme.

4) Z bílků si vyšleháme tuhý sníh, který přimícháme ještě do teplého krému (NE horkého!). Nyní začneme už skládat náš dezert.

5) První plát těsta si pomažeme krémem, na krém opět těsto a znovu krém. Takto opakujeme čtyřikrát. Na úplný závěr naše krémové kostky zalijeme čokoládou, kterou jsme si nechali rozpustit ve vodní lázni společně s máslem. Nakonec umístíme na pár desítek minut do lednice, aby nám dezert krásně ztuhnul.