Netradiční kuřecí karbanátky s originální kůrkou!

Jen málokdo rád tráví hodiny a hodiny přípravou oběda v kuchyni. Zkuste tentokrát tyto kuřecí karbanátky. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd.

Kuřecí karbanátky s originální kůrkou!
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Kuřecí karbanátky

Co budeme potřebovat:
  • 550 g kuřecích stehen (bez kostí)
  • 450 g kuřecích prsou
  • 300 g cibule
  • 100 g bílého chleba
  • 100-150 ml vody nebo mléka
  • 30 g dijonské hořčice
  • 13 g soli
  • 6 g mletého černého pepře (nebo podle chuti)
  • 1 bílý chléb – na kůrku
  • olej – na opékání

Jak budeme postupovat:

1. Očistěte bílý chléb od kůrky (aby se vám lépe krájel, můžete ho na chvíli uložit do mrazáku). Poté drobenku nakrájejte na kostičky o průměru 5 mm.

Kuřecí karbanátky s originální kůrkou!
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Kostky chleba můžete sušit 2-3 hodiny při pokojové teplotě nebo je na několik minut vložit do trouby.

3. Nakrájejte 100 g bílého chleba na malé kousky a vložte je do mísy. Zalijte ji 100-150 ml vody nebo mléka a trochu ji rukou stlačte. Nechte ji změknout.

Kuřecí karbanátky s originální kůrkou!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Cibuli nakrájejte na půlměsíčky nebo poměrně velké kostky. Smažte je na malém množství oleje, dokud nezměknou a mírně nezhnědnou.

Kuřecí karbanátky s originální kůrkou!
Zdroj: retete-usoare.eu
Kuřecí karbanátky s originální kůrkou!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Kuřecí maso projde mlýnkem na maso, na který se nasadí střední síto.

Kuřecí karbanátky s originální kůrkou!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Do mletého masa přidejte sůl a mletý černý pepř. Promíchejte ho a rukama ho velmi dobře prohněťte, dokud nebude tvárné.

Kuřecí karbanátky s originální kůrkou!
Zdroj: retete-usoare.eu
Kuřecí karbanátky s originální kůrkou!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Přidejte vymačkaný chléb a protáhněte ho mlýnkem na maso, osmaženou cibuli a protáhněte ji mlýnkem na maso, dijonskou hořčici. Masovou směs ještě jednou promíchejte a prohněťte. Pokud je příliš suchá, můžete přidat trochu mléka (nebo vody), které zbylo po namočení chleba.

Kuřecí karbanátky s originální kůrkou!
Zdroj: retete-usoare.eu
Kuřecí karbanátky s originální kůrkou!
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Masovou směs přikryjte pokličkou a dejte na 30 minut do chladničky.

9. Poté z něj vytvarujte karbanátky. Obalte je v krutonech.

Kuřecí karbanátky s originální kůrkou!
Zdroj: retete-usoare.eu
Kuřecí karbanátky s originální kůrkou!
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Karbanátky osmažte na malém množství oleje na středním plameni z obou stran, dokud nezhnědnou.

Kuřecí karbanátky s originální kůrkou!
Zdroj: retete-usoare.eu
Kuřecí karbanátky s originální kůrkou!
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Položte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10-15 minut v troubě předehřáté na 190 °C.

Kuřecí karbanátky s originální kůrkou!
Zdroj: retete-usoare.eu

12. Vychutnejte si kuřecí karbanátky!

Kuřecí karbanátky s originální kůrkou!
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na chutné zeleninové karbanátky v rajčatové omáčce – bez strouhanky a mouky!