Do malých i velkých prostor – Vyberte si ideální šatní skříň

S úložnými prostory pravidelně bojuje nejedna domácnost. Vždyť základním předpokladem k udržení pořádku je právě dostatek úložných prostor, aby každá věc měla své místo. Dvojnásobně to pak platí především u šatních skříní, zde je si však nutné předem některé věci promyslet. Jak tedy vybrat ideální šatní skříň?

Základem jsou samozřejmě rozměry

Málokdo má doma dostatečný prostor, aby si mohl zřídit klasickou šatnu, jež by disponovala dostatečným počtem polic a věšáků. Stejný problém však může nastat i u šatních skříní. Mnohé jsou velmi prostorné, ale zároveň velké a z tohoto důvodu je pak není možné je umístit do každého interiéru.

Kromě délky a šířky je potřeba věnovat patřičnou pozornost i hloubce a výšce skříně. Hloubka je důležitá zejména v ohledu na to, co budete chtít do skříně ukládat. Do mělkých skříní se špatně ukládají oděvy na ramínkách jako jsou saka, košile či bundy a kabáty. V těchto případech je vhodné volit hloubku okolo 60 cm.

Co se týče výšky, tak je vhodné zohlednit, zda se má skříň skládat na zemi naležato a pak zvednout, nebo jednoduše na stojáka. Mohlo by se vám pak totiž stát, že skříň nepůjde zvednout.

Do menších prostor jsou pak velmi praktickou volbou skříně s posuvnými dveřmi, díky čemuž ušetříte i desítky centimetrů. Na velmi povedené modely šatních skříní s posuvnými dveřmi se můžete podívat na https://restilo.cz/skrine-a-satni-skrine.

Design je většinou rozhodující

Pokud sedí rozměry máte téměř vyhráno a můžete si vybrat především podle designu. Velmi populární jsou skříně se zrcadly, jejichž údržba je sice o něco náročnější, ale jsou i velmi praktické při ranním ladění outfitu.

K minimalismu textilní šatní skříně patří

V posledních letech jsou stále populárnější skříně a šatní skříně v textilním provedení. Zejména do menších prostor či interiérů vybavených ve skandinávském minimalistickém stylu skvěle pasují. Při správné volbě barvy, pak dokáží podtrhnout i moderní vzhled interiéru v industriálním stylu. Inspiraci můžete načerpat třeba zde https://restilo.cz/skrine-textilni.

Při nákupu textilní skříně má řada lidí strach, ohledně její údržby. Textilní povlaky na skříni jsou však pratelné v běžné automatické pračce a jejich údržba je tak jednodušší než u řady lesklých materiálů či masivního dřeva.

Lidé občas zapomínají na vhodné uspořádání šatní skříně

Při výběru šatní skříně lidé někdy zapomenout věnovat pozornost jejich vnitřnímu uspořádání. Samozřejmě, že každý šikovnější domácí kutil si zvládne uříznout pěknou poličku z dřevotřísky.

Proč si však rovnou nevybrat šatní skříň, která bude nejlépe vyhovovat vašim osobním preferencím. Zvolit si můžete šatní skříně policové, šatní skříně se závěsnou tyčí či šatní skříně kombinované. Předem si tak promyslete, co všechno chcete do dané šatní skříně uložit.

Moderní interiérové kousky najdete na restilo.cz

Ať už hledáte nábytek, interiérové textilie či jiné doplňky na Restilo vždy najdete skvělou volbu pro vybavení vašeho interiéru. Zákazníci společnosti Restilo si cení především exkluzivní výběr a vysokou kvalitu zboží za velmi rozumnou cenu!