ROZHOVOR: Paní Iveta vaří jídla a peče zákusky, nad kterými se sbíhají sliny! Inspirujte se

Jelikož si velmi ceníme toho, jak se hodně z Vás s námi dělí o výsledky své tvorby, chtěli bychom Vám tímto poděkovat a Vaše kreativní úsilí ocenit i jiným způsobem, než jen zveřejněním na naší facebookové skupině Recepty všeho druhu. Touto cestou chceme Vaši tvorbu podpořit a dostat do povědomí více lidí. A naši čtenáři tak získají kousek inspirace a užitečných rad od skutečných profesionálů ve svém oboru.

Tentokrát jsme vyzpovídali paní Ivetu, která se s námi často dělí o její recepty, při kterých se nám sbíhají sliny! Co by nám poradila? Čtěte!:)

rozhovor: paní iveta vaří jídla a peče zákusky, nad kterými se sbíhají sliny! inspirujte se
Zdroj: Iveta Krajdlová

Na začátku Vás poprosím, abyste se nám představili.

Dobrý den, jmenuji se Iveta Krajdlová. Žiji v obci Olbramovice na Jižní Moravě, asi tak uprostřed cesty mezi Brnem a Znojmem. Mám dvě dospělé děti a jsem čerstvou babičkou.


Všimli jsme si, že do skupiny Recepty všeho druhu často přidáváte vlastní recepty. Baví Vás sdílet to s jinými lidmi a inspirovat je?

Baví mě vaření, ale pečení sladkého asi více. Jsem aktivní ve skupině Recepty všeho druhu, kde se velice ráda podělím o foto mých výrobků, samozřejmě i s receptem, postřehy apod. Pokud potom někdo potřebuje poradit, tak není problém.

rozhovor: paní iveta vaří jídla a peče zákusky, nad kterými se sbíhají sliny! inspirujte se
Zdroj: Iveta Krajdlová

Jak často zkoušíte nové recepty?

Pokud mě zaujme nějaký recept, většinou na pečení sladkého, tak hned jak mám volnou chvilku zapínám troubu a jdu na to. Vlastním i velkou sbírku kuchařských knih, ve kterých si s oblibou listuji a hledám inspiraci.


Co jsou podle Vás základní jídla, která by měla zvládnout každá správná kuchařka/kuchař?

Každá správná kuchařka by měla především umět uvařit tak, aby zasytila rodinu. Základem jsou podle mě polévky a omáčky, dá se toho uvařit plný hrnec a k tomu libovolná příloha.

rozhovor: paní iveta vaří jídla a peče zákusky, nad kterými se sbíhají sliny! inspirujte se
KYNUTÝ TÁČ – švestky , mák , tvaroh , med a drobenka , lehce posypané skořicí
Zdroj: Iveta Krajdlová

Do svých receptů přidáváte také domácí suroviny například z vlastní zahrádky?

Léto je u mě ve znamení vaření marmelád, povidel švestková, jablečná i hrušková, zavařuji ovoce co se nám urodí, zeleninu a právě teď mám naložené kysané zelí v zeláku. Pěstujeme si vlastní brambory a zeleninu. Chováme slepičky pro domácí vajíčka. Všechny tyto produkty potom využívám ke svému vaření a pečení.


Co byste vzkázali začátečníkům ve vaření?

Začátečníkům ve vaření bych vzkázala, že nikdo učený z nebe nespadl, chce to jen se toho nebát a zkoušet, ptát se, ochutnávat nové věci. Nenechat se odradit případným nezdarem. I já jsem takhle začínala když si vzpomenu na svůj první guláš, no hrůza to byla. A teď? Zmáknu guláš na sto způsobů.


A zde Vám nabízíme ukázku jídel paní Ivetky:

rozhovor: paní iveta vaří jídla a peče zákusky, nad kterými se sbíhají sliny! inspirujte se
KYNUTÝ ZÁVIN – mák a švestky, tvaroh a meruňky
Zdroj: Iveta Krajdlová
rozhovor: paní iveta vaří jídla a peče zákusky, nad kterými se sbíhají sliny! inspirujte se
Pomalu pečený vepřový bok s kostí
Zdroj: Iveta Krajdlová
rozhovor: paní iveta vaří jídla a peče zákusky, nad kterými se sbíhají sliny! inspirujte se
KYNUTÉ KVĚTY
Zdroj: Iveta Krajdlová
rozhovor: paní iveta vaří jídla a peče zákusky, nad kterými se sbíhají sliny! inspirujte se
ŠÁTEČKY Z LISTOVÉHO TĚSTA PLNĚNÉ BORŮVKOVÝM DŽEMEM
Zdroj: Iveta Krajdlová
rozhovor: paní iveta vaří jídla a peče zákusky, nad kterými se sbíhají sliny! inspirujte se
ČEVABČIČI
Zdroj: Iveta Krajdlová
rozhovor: paní iveta vaří jídla a peče zákusky, nad kterými se sbíhají sliny! inspirujte se
SMAŽENICE Z HUB
Zdroj: Iveta Krajdlová
rozhovor: paní iveta vaří jídla a peče zákusky, nad kterými se sbíhají sliny! inspirujte se
SMAŽENÉ BEDLE
Zdroj: Iveta Krajdlová
rozhovor: paní iveta vaří jídla a peče zákusky, nad kterými se sbíhají sliny! inspirujte se
KŘEHKÝ LINECKÝ KOLÁČ
Zdroj: Iveta Krajdlová
rozhovor: paní iveta vaří jídla a peče zákusky, nad kterými se sbíhají sliny! inspirujte se
PODZIMNÍ HRUŠKOVO-ŠVESTKOVÉ HRABĚNČINY ŘEZY
Zdroj: Iveta Krajdlová