Ruce jako v bavlnce

Dělat domácí práce není snadný úkol. Od mytí nádobí až po praní prádla nebo práci na zahradě, tyto úkoly si vybírají daň na vašem těle. Nejvíce ale ovlivňují vaše ruce, které odvedou veškerou práci.
ruce jako v bavlnce

A i když možná máte zavedené propracované postupy péče o pleť pro váš obličej, jsou to vaše ruce, které jsou ignorovány. Vzhledem k tomu, že vaše ruce jsou také jednou z nejexponovanějších částí vašeho těla, nezaslouží si stejnou lásku a péči také?

Nedostatek správné péče o ruce může vést k suchým dlaním, vrásčité pokožce a po chvíli se budete cítit jako smirkový papír. To se zhoršuje, když děláte každodenní nevyhnutelné domácí práce. Zde je pět způsobů, jak chránit ruce při domácích pracích.

Při pracích, které vyžadují namočení rukou, používejte rukavice

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč se naše dlaně po dlouhém navlhčení zvrásňují? Výzkum říká, že je to způsob, jakým vaše tělo lépe drží mokré předměty. Vrásčitá textura bude lépe držet na kluzkém povrchu. Dlouhodobá vlhkost může také vést k nadměrnému vysušení rukou, protože produkt péče o pokožku z vašich rukou je odstraněn a nahrazen drsnými prvky ve vodě z vodovodu. Proto je nejlepší nosit rukavice, aby byly vaše ruce suché a chráněné.

Udržujte své nehty čisté

Důležitým detailem péče o ruce, který máme tendenci ignorovat, je čištění nehtů. Nečistoty pod nehty v nich mohou zachytit choroboplodné zárodky. Udržujte je čisté a používejte přípravky pro péči o ruce a nehty, aby se cítily zdravě a vypadaly báječně. Nejlepší cestou je mít v koupelně malý kartáček, kterým si vyčistíte špinavé nehty vždy po manuální práci.

Zvolte jemnější přísady ve svých čisticích prostředcích, mýdlech a pracích prostředcích

Mýdla na mytí nádobí, prací prostředky a standardní čisticí prostředky používané při domácích pracích se skládají z některých pěkně drsných přísad. Chemikálie přítomné v těchto čisticích prostředcích mohou vážně poškodit vaši pokožku, což vede k podráždění, zarudnutí a dokonce k poškození kožní bariéry.

Můžete přejít na šetrnější alternativy. Před zakoupením těchto produktů proveďte kontrolu složení produktu a vybírejte pokud možno přírodní prostředky. Můžete také vyzkoušet DIY recepty na domácí úklidové nezbytnosti. Jednoduchá směs citronu, soli a octa dokáže vyčistit vaše nádobí a zároveň zachovat citrusově svěží dlaně.

Použijte SPF na ruce

Existují domácí práce, které vás vytáhnou na slunce. Od praní prádla až po péči o pokojové rostliny si při těchto pracích musíte chránit ruce. Stejně jako se nošení opalovacího krému doporučuje pro váš obličej, rozšiřte jej také na ruce. Stejně jako na obličeji, i na rukou pokožka stárne tím rychleji, čím více ji vystavujete slunci. A zatímco obličej obvykle chráníme, díky nechráněné pokožce rukou pak mohou vaše ruce vypadat mnohem starší.

Večerní péče o ruce

Stejně jako večerní čištění obličeje, měli byste mít stejnou rutinu i na ruce. Vaše ruce a krk vykazují první známky stárnutí. To je způsobeno nedostatkem péče o pleť, které někteří nedokážou těmto oblastem těla poskytnout. Dvakrát týdně používejte peeling na ruce. Při každém mytí si ruce vždy navlhčete. Hlubokou kondicionaci můžete provést také nanesením krému na ruce v noci a spánkem v látkových rukavicích. Pleť se tak krásně hydratuje a vyživí.