Božské jablečné růže z listového těsta: Tímto dezertem okouzlíte každého!

Křehké a zároveň šťavnaté! Na pohled pohádkové jablečné růže z listového těsta, které jsou lehké a poměrně rychlé, potěší každého milovníka ovocných chutí! V kombinaci s trochou skořice vnesou do každé kuchyně lákavou vůni a chuťové pohárky potěší malé i velké mlsouny.

božské jablečné růže: tímto dezertem okouzlíte každého!
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Jablečné růže z listového těsta

Co budeme potřebovat:
  • 2 velká jablka s červenou slupkou
  • roláda z listového těsta
  • 1 malé vejce
  • 3 vrchovaté lžíce cukru
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce másla
  • 3/4 čajové lžičky kyseliny citronové
  • moučkový cukr na posypání


Jak budeme postupovat:

  • Omytá jablka rozkrojte napůl, odstraňte jádřince a nakrájejte na tenké půlky.
  • Do hrnce nalijte 600 ml vroucí vody a kyselinu citronovou. Promíchejte a vložte jablka do hrnce. Hrnec přikryjte a nechte asi 10 minut odstát, aby jablka změkla. Mezitím 2-3krát promíchejte jablka. Potom je slijte a nechte je vychladnout.
  • Cukr dejte do mísy a smíchejte se skořicí. Rozpusťte máslo.
  • Listové těsto rozválejte a nakrájejte na 1,5 cm dlouhé proužky.
  • Každý pruh těsta potřete rozpuštěným máslem, posypte skořicovým cukrem a naaranžujte plátky jablek tak, aby část se slupkou překrývala horní část koláče. Pak je srolujte.
  • Hotové růžičky položte na plech vyložený pečicím papírem. Každou z nich potřete rozšlehaným vejcem. Povrch můžete také lehce posypat cukrem.
  • Připravené růžičky vložte do předehřáté trouby a upečte je dozlatova.
  • Po upečení je vyjměte z trouby, dokud nevychladnou. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento inspirativní recept na jablečné růže z listového těsta i Vašim přátelům! Další skvělé recepty s jablky naleznete zde – RECEPTY NA JABLEČNÉ KOLÁČE.